Новини УАІБ

12 серпня 2013

УАІБ: Аналітичний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні
(відкриті, інтервальні, закриті фонди) за липень 2013 року

      Після фіксації прибутків у минулому місяці, у липні позитивні новини ринку M&A та покращення статистики щодо промислового виробництва і послуг у Європі сприяли зростанню всіх біржових індексів старого світу. А успішні квартальні звіти регіональних компаній та оптимістичні статистичні дані ринку праці США сприяли тому, що індикатори нового світу також значно додали у вазі.
      Такі позитивні новини не залишили осторонь і азійсько-тихоокеанський регіон, який завершив місяць у «плюсі», за винятком Японії, де інвестори вирішили зафіксувати прибутки, бо NIKKEI з початку року зріс на 31,49%.
      Окрім позитивних сигналів зі світових майданчиків, нововведення, які покликані реанімувати український фондовий ринок і повернути до нього інтерес інвесторів (це заплановане введення ф’ючерсу на індекс українських аграрних компаній, що обертаються на іноземних біржах, та створення майданчика IPO) підштовхували українські індекси доверху. У липні індекс Української Біржі збільшився на  2,70%, індекс ПФТС – на 2,4%.

      Відкриті фонди 
      За даними УАІБ, ВЧА 38 відкритих ІСІ станом на 31.07.2013 р. склала 140,66 млн. грн. Відповідно до показників на кінець попереднього місяця, загальне зменшення чистих активів становило 3 535,97 тис. грн. (-2,45%). У секторі відкритих ІСІ зафіксовано чистий відтік капіталу, якому сприяли значні виплати інвесторам.
      Оптимістичний настрій на фондовому ринку дозволив відкритим ІСІ завершити місяць з позитивним значенням зміни активів, лише 6 фондам не вдалося вийти з червоної зони. У липні діапазон доходності інвестфондів коливався від +7,63% до -3,93%. Середня доходність у секторі становила +1,18%, що дозволило прибутковості з початку року вийти у позитивну площину зі значенням +1,59%.
      За результатами липня лідерами зростання у секторі відкритих ІСІ стали:
«УНIВЕР.УА/Михайло Грушевський: Фонд Державних Паперiв» (+55,76 тис. грн. (+3,37%)) – завдяки додатковому розміщенню 24 шт. сертифікатів (збільшення в обігу на 1,82%) отримав чистий притік капіталу у розмірі 30,36 тис. грн.;
Решта фондів отримала незначний притік чистого капіталу через переоцінку активів.
      Найбільші виплати інвесторам у липні зробили такі фонди:
«ОТП Класичний» (-2267,81 тис. грн. (-5,81%) – найбільший чистий відтік у розмірі 2751,38 тис. грн. у зв’язку з викупом значної кількості сертифікатів у інвесторів (-7,02% в обігу);
«Райффайзен грошовий ринок» (-1120,29 тис. грн. (-6,02%) – чистий відтік становив 1197,28 тис. грн. також через викуп значної кількості інвестиційних сертифікатів (-6,42%);
«Андромеда» (-832,88 тис. грн. (-29,38%) – через пред’явлення до викупу 549 інвестиційних сертифікатів (-32,45%) зазнав чистий відтік капіталу у розмірі 948,57 тис. грн.
      Список основних гравців сектору у липні також залишився без змін. Перше місце серед відкритих ІСІ за часткою ринку зайняв фонд «ОТП Класичний» (26,15% сукупної ВЧА (36,77 млн. грн.)), другу сходинку – фонд «КІНТО-Класичний» (14,7% (20,67 млн. грн.)), третє місце посів фонд «Райффайзен грошовий ринок» (12,43% (17,49 млн. грн.)). Четверту сходинку зайняв фонд «Спарта Збалансований» (6,47% (9,09 млн. грн.), на почесному п’ятому місці розмістився фонд «ОТП Фонд Акцій» (3,42% (4,82 млн. грн.)).
      Серед лідерів за доходністю відзначилися фонди: «ФІДО Фонд Облігаційний» (+7,63%), «ВСІ» (+4,62%) та «Андромеда» (+4,54%).
      Найгірші показники у липні продемонстрували фонди «КІНТО-Еквіті» (-3,93%), «СЕМ Ажіо» (-3,86%) та «Бонум Оптімум» (-0,81%).

      Інтервальні фонди
      У липні до огляду потрапило 11 інтервальних ІСІ, чисті активи яких, за даними УАІБ, дорівнювали 34,29 млн. грн. У порівнянні з показниками цього сектору на кінець попереднього місяця, сукупна ВЧА зменшилася на 1057,58 тис. грн. (-3,16%).
      У цьому місяці в секторі інтервальних фондів також спостерігалося зменшення вартості чистих активів через значні виплати інвесторам.
      У липні лідерами із залучення коштів у секторі інтервальних ІСІ стали:
«Аурум» (59,04 тис. грн. (+3,05%)) – за рахунок переоцінки активів та додаткового розміщення 150 ЦП (+0,29% в обігу) отримав 5,71 тис. грн. чистого притоку;
      Решта фондів не зафіксувала змін чистого капіталу.
      Найбільших втрат чистих активів у липні зазнали такі фонди:
«Оріон» (-635,16 тис. грн. (-22,85%) – найбільший чистий відтік у розмірі 684,15 тис. грн. через негативну переоцінку активів та у зв’язку з викупом у інвесторів 452 паперів (-24,5% в обігу);
«Платинум» (-420,57 тис. грн. (-3,94%)) – чистий відтік становив 99,21 тис. грн. також через негативну переоцінку активів та у зв’язку з викупом у інвесторів 402 ЦП (-0,98%).
      Діапазон доходності інтервальних фондів у липні коливався в межах від +2,75% до -3,52%. Середня доходність сектору інтервальних фондів другий місяць поспіль демонструвала негативне значення (-0,29%), але з початку року сектор інтервальних ІСІ продовжує утримувати лідерство з прибутковості з показником +5,60%.
      За підсумками липня сім фондів зафіксували зростання, тоді як решта отримали негативні значення. Найбільшу доходність продемонстрували фонди «Аурум» (+2,75%), «Оріон» (+2,18%) та «Збалансований фонд «Паритет» (+1,25%).
      Найгірші результати отримали фонди «Оптімум» (-3,52%), «Платинум» (-2,99%) та «Конкорд Перспектива» (-1,92%).

      Закриті фонди
      До липневого огляду включено 10 закритих ІСІ, вартість чистих активів яких на кінець місяця склала 27,92 млн. грн. Відповідно до наданих показників, сукупна ВЧА цих фондів збільшилася на 488,66 тис. грн. (+1,78%). Зростання вартості чистих активів у секторі відбулося завдяки, в основному, позитивній переоцінці портфелів та незначному залученню коштів інвесторів.
      Лідерами зростання у секторі стали:
«Перший золотий» (+454,36 тис. грн.(+8,60%)) – за рахунок зростання на золото та додаткового розміщення 298 акцій (+1,13% в обігу) отримав 60,42 тис. грн. чистого притоку капіталу;
«Індекс Української Біржі» (+127,28 тис. грн. (+5,31%)) – так само за рахунок залучення коштів інвесторів (+2000 акцій або +2,41% в обігу) отримав 57,76 тис. грн. чистого притоку;
«Райффайзен валютний» - (+92,92 тис. грн. (+0,83%) – за рахунок переоцінки активів отримав 2,61 тис. грн. «чистими».
      Найбільших втрат чистих активів у липні зазнав фонд «Центавр» (-279,94 тис. грн. (-13,88%)) – через пред’явлення до погашення 235 акцій (-14,89% в обігу) чистий відтік капіталу склав 300,69 тис. грн.
      Решта фондів не зафіксувала змін чистого капіталу.
      Діапазон доходності закритих фондів у липні коливався в інтервалі від +7,39% до +0,45%. Середня доходність сектору закритих фондів за підсумками місяця зазнала найбільших змін (+2,04%), а з початку року доходність сектору становила +0,22%.
      У липні всі без винятку фонди зафіксували позитивний результат.
      Найкращий результат за доходністю показали фонди: «Перший золотий» (+7,39%), «КІНТО-Осінь» (+3,45%) та «Індекс Української Біржі» (+2,83,%).
      Детальніша інформація на сайті УАІБ: www.uaib.com.ua.

*****

Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу та умов
функціонування Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках»

      Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу та умов функціонування Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках» (№401-VII). Документ надає Розрахунковому центру з обслуговування договорів на фінансових ринках статус банківської установи, яка підпадатиме під контроль і нагляд Національного банку. При цьому виключною компетенцією Розрахункового центру залишається проведення грошових розрахунків за правочинами щодо цінних паперів та інших фінансових інструментів, вчинених на фондовому ринку, якщо проводяться розрахунки за принципом «поставка цінних паперів проти оплати».
      Зі створенням належних умов функціонування та діяльності Розрахункового центру на фондовому ринку буде запроваджено ефективний механізм здійснення угод із купівлі-продажу цінних паперів. Це сприятиме спрощенню проведення розрахунків і контролю за виконанням операцій та скороченню маніпуляцій на біржовому ринку.

*****

НКЦПФР затвердила Положення про особливості здійснення діяльності
з управління активами інституційних інвесторів

      НКЦПФР затвердила Положення про особливості здійснення діяльності з управління активами інституційних інвесторів, повідомляє прес-служба Комісії. Як зазначила директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксана Симоненко, цей документ сприятиме удосконаленню порядку функціонування осіб, які отримали ліцензії на здійснення професійної діяльності з управління активами інституційних інвесторів. Його було розроблено у відповідності до вимог закону «Про інститути спільного інвестування». Крім того, норми регуляторного акту узгоджено із раніше затвердженими Комісією Ліцензійними умовами, нормативними актами, які регулюють порядок дій та організаційних заходів, необхідних для функціонування інститутів спільного інвестування. Впровадження зазначеного Положення зменшить порушення норм законодавства і захистить права та інтереси учасників ІСІ.
      Проект регуляторного акта погоджено в установленому законодавством порядку, зокрема, з Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва, Антимонопольним комітетом України, Державною службою фінансового моніторингу України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

*****

Затверджено порядок визначення вартості чистих активів ІСІ

      НКЦПФР затвердила Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування, повідомляє прес-служба Комісії.
      Як зазначила директор Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксана Симоненко, документ розроблено на виконання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації закону «Про інститути спільного інвестування». У зв’язку з необхідністю удосконалення нормативної бази Комісії було підготовлено нову редакцію Положення про порядок визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування.
      Зокрема, документ приводить норми зазначеного Положення у відповідність до закону «Про інститути спільного інвестування» в частині встановлення термінів визначення вартості чистих активів інститутів спільного інвестування. Крім того, в процесі розробки нормативно-правового акта його норми було узгоджено із вже чинними регуляторними актами Комісії, а також уточнено в частині підходів до визначення вартості деяких видів активів інститутів спільного інвестування.
      За словами О. Симоненко, Положення сприятиме удосконаленню процедури оцінки активів інститутів спільного інвестування, запобіганню порушенням законодавства на ринку цінних паперів, а також підвищенню державного регулювання та контролю у цій сфері.

*****

Комісія завершила роботу над рядом нормативно-правових актів
у рамках реформи депозитарної системи

      НКЦПФР на виконання закону «Про депозитарну систему України» встановила вимоги до договорів між Центральним депозитарієм цінних паперів та вітчизняними й іноземними депозитарними установами, а також договорів про обслуговування рахунка в цінних паперах та випусків цінних паперів, повідомляє прес-служба Комісії.
      Зокрема, Вимоги до депозитарного договору між депозитарною установою і Центральним депозитарієм цінних паперів поширюються на депозитарні установи та Центральний депозитарій при укладенні депозитарних договорів між ними, внесенні змін та доповнень до них.
      Вимоги до договору про кореспондентські відносини регулюють відносини між Центральним депозитарієм цінних паперів та депозитарієм іноземної держави або міжнародною депозитарно-кліринговою установою.
      Вимоги до договору про обслуговування рахунка в цінних паперах поширюватимуться на власників, у тому числі державу/територіальну громаду, управління цінними паперами якої здійснює суб’єкт управління об`єктами державної власності/комунальної власності, визначений відповідно до законодавства, співвласників цінних паперів, нотаріусів, на депозит яких внесені цінні папери та депозитарні установи при укладенні договору про обслуговування рахунка в цінних паперах.
      У свою чергу, Вимоги до договору про обслуговування випусків цінних паперів між емітентом і Центральним депозитарієм поширюватимуться на емітентів та Центральний депозитарій при укладенні договорів про обслуговування випусків цінних паперів. Відповідно до такого договору Центральний депозитарій відкриває рахунок у цінних паперах емітенту та здійснює обслуговування корпоративних операцій емітента відповідно до встановленої з «Про депозитарну систему України» компетенції.

*****

НКЦПФР схвалила Концепцію організації діяльності Комісії у сфері
запобігання та протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку

      НКЦПФР схвалила Концепцію організації діяльності Комісії у сфері запобігання та протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку на засіданні регулятора, повідомляє прес-служба Комісії.
      За словами директора департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР Олега Місюри, Концепція спрямована на захист прав та законних інтересів учасників фондового ринку. Документ визначає загальну стратегію і пріоритетні напрямки діяльності Комісії щодо забезпечення рівних можливостей для доступу емітентів, інвесторів і посередників на ринок цінних паперів та дотримання учасниками ринку цінних паперів вимог законодавства.
      Концепція встановлює засади контролю за укладанням біржових контрактів, механізми моніторингу виконання зобов’язань за біржовими контрактами та порядок виявлення фактів, які дають підстави припускати наявність у діях осіб ознаки маніпулювання цінами безпосередньо в Комісії на підставі відповідного аналізу. Реалізація Концепції допоможе підвищити ефективність виявлення операцій, що мають ознаки маніпулювання цінами на ринку.

*****

НКЦПФР завершує роботу над порядком анулювання викуплених акцій
без зміни розміру статутного капіталу

      НКЦПФР завершує роботу над рішенням «Про затвердження Порядку анулювання викуплених акціонерним товариством акцій без зміни розміру статутного капіталу», повідомляє прес-служба Комісії.
      Як повідомила директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаіка, порядок зменшення статутного капіталу шляхом анулювання викуплених акцій Комісія врегулювала ще у минулому році, розробивши відповідний документ. Зараз регулятор завершив розробку порядку анулювання викуплених акціонерним товариством акцій без зміни розміру статутного капіталу за рахунок додаткового капіталу та/або прибутку шляхом підвищення номінальної вартості решти акцій без зміни розміру статутного капіталу.
      Документом визначаються строки та порядок реєстрації Комісією випуску акцій нової номінальної вартості, а також перелік документів, які подаються до регулятора для реєстрації випуску акцій.

*****

Нацкомфінпослуг та МВС посилюють боротьбу з фінансовими злочинами

      Минулого тижня відбулось підписання Меморандуму про інформаційну взаємодію та співпрацю між Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг та Міністерством внутрішніх справ, повідомляє прес-служба Комісії. Така співпраця передовсім спрямована на запобігання і припинення порушень законодавства на ринку фінансових послуг та на посилення захисту прав споживачів фінансових послуг України.
      Відповідно до Меморандуму Нацкомфінпослуг та Міністерство здійснюють обмін інформацією, яка становить взаємний державний інтерес та націлена на подолання злочинів у сфері економіки, запобігання та припинення порушень законодавства у сфері надання фінансових послуг, а також буде спрямована на забезпечення захисту законних прав та інтересів фізичних і юридичних осіб.
      Комісія та Міністерство обмінюватимуться інформацією щодо фактів порушення законодавства про фінансові послуги учасниками ринку, аналітичними даними щодо фінансового ринку і напрацьованими пропозиціями щодо запобігання вчиненню правопорушень на ринку фінансових послуг.

*****

За станом на початок липня 2013 року в Україні було зареєстровано 1 946 корпоративних та пайових
інвестиційних фондів, з них, 349 КІФ та 1 597 ПІФ

      Згідно з даними НКЦПФР за станом на початок липня 2013 року Комісією було видано 1 444 ліцензії професійним учасникам фондового ринку на провадження професійної діяльності, в тому числі: 605 ліцензій на провадження діяльності з торгівлі цінними паперами; 359 ліцензій на провадження депозитарної діяльності зберігачів цінних паперів; 122 ліцензії на провадження діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів; 344 ліцензії на провадження діяльності з управління активами; 10 ліцензій на провадження діяльності з організації торгівлі на ринку цінних паперів; 2 ліцензії на провадження розрахунково-клірингової діяльності; 2 ліцензії на провадження депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів.
      Кількість професійних учасників фондового ринку з урахуванням суміщення декількох видів професійної діяльності становила 1 041. При цьому 345 учасників були торговцями-зберігачами (115 банків), серед них 31 учасник - торговцем-зберігачем-реєстратором (16 банків). 15 учасників були зберігачами-реєстраторами. Два депозитарії мали ліцензії на розрахунково-клірингову діяльність.
      На звітну дату кількість зареєстрованих корпоративних та пайових інвестиційних фондів в Україні становила 1 946, з них, 349 КІФ та 1 597 ПІФ.
      Обсяг залучених інвестицій в економіку України через інструменти фондового ринку протягом січня-червня поточного року становив 57,62 млрд. грн. Порівняно з аналогічним періодом 2012 року цей показник збільшився на 7,27 млрд. грн.
      За звітний період НКЦПФР було зареєстровано 84 випуски акцій загальним обсягом 22,32 млрд. грн. Такий показник виявився на 11,46 млрд. грн. більшим за результат аналогічного періоду 2012 року.
      Значні за обсягом випуски акцій зареєстровано такими банківськими установами, з метою збільшення статутного капіталу: ПАТ АКБ «Імексбанк»; ПАТ «Креді Агріколь Банк»; ПАТ «Банк Русский стандарт»; ПАТ «МетаБанк», ПАТ «Державний ощадний банк України»; ПАТ «Всеукраїнський акціонерний банк»; ПАТ «Банк «Портал»; ПАТ «БМ Банк»; ПАТ АБ «Український бізнес банк»; ПАТ АКБ «Конкорд», ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку», ПАТ Банк «Юнісон».
      Також, у першому півріччі Комісією було зареєстровано 105 випуски облігацій підприємств на загальну суму 14,88 млрд. грн. або на 3,05 млрд. грн. менше показника аналогічного періоду 2012 року.
      Обсяг випусків інвестиційних сертифікатів пайових інвестиційних фондів, зареєстрованих НКЦПФР за січень-червень поточного року, становив 18,46 млрд. грн., що виявилося на 8,69 млрд. грн. більше показника січня-червня 2012 року. Обсяг зареєстрованих випусків акцій корпоративних інвестиційних фондів зменшився порівняно з січнем-червнем 2012 року на 6,32 млрд. грн. та дорівнював 1,97 млрд. грн.
      Обсяг торгів на вітчизняному біржовому ринку у першому півріччі 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 88,75 млрд. грн. або на 89,49% та дорівнював 187,93 млрд. грн.
      Обсяг виконаних біржових контрактів з цінними паперами на організаторах торгівлі на первинному ринку становив 3,33% від загального обсягу виконаних біржових контрактів, а на вторинному - 96,67%
      Найбільший обсяги торгів (140,16 млрд. грн. або 74,58% від загального обсягу) було зафіксовано з облігаціями внутрішньої державної позики.
      Обсяги торгів корпоративними облігаціями дорівнювали 21,67 млрд. грн., акціями - 12,51 млрд. грн., похідними цінними паперами - 10,37 млрд. грн., інвестиційними сертифікатами - 2,6 млрд. грн., муніципальними облігаціями - 0,62 млрд. грн.

*****

У липні 2013 року на ФБ «Перспектива» було укладено
11,12 тис. договорів на суму 32,08 млрд. грн.

      У липні 2013 року на ФБ «Перспектива» було укладено 11,12 тис. договорів на суму 32,08 млрд. грн., повідомляє сайт ФБ «Перспектива». При цьому обсяг торгів ОВДП на біржі становив 29,36 млрд. грн., деривативами - 1,71 млрд. грн., акціями - 465,98 млн. грн., корпоративними облігаціями - 426,61 млн. грн., інвестиційними сертифікатами - 121,45 млн. грн., муніципальними облігаціями - 0,72 млн. грн.
      За станом на кінець липня 2013 року кількість цінних паперів та інших фінансових інструментів у Біржовому списку ФБ «Перспектива» дорівнювала 501. З них, 137 цінних папери перебувало у першому рівні лістингу, 54 - у другому рівні лістингу та 310 - у списку позалістингових цінних паперів. При цьому структура біржового списку Біржі була такою: 186 акцій; 136 ОВДП; 33 інвестиційних сертифіката; 106 корпоративних облігацій; 8 муніципальних облігацій; 2 іпотечні облігації; 6 опціонних сертифікатів; 24 ф’ючерсних контракти.

*****

Індекс ПФТС у липні 2013 року зріс на 2,4%

      У липні 2013 року загальна кількість угод на Фондовій Біржі ПФТС становила 2,6 тис. при обсязі торгів 18,47 млрд. грн., повідомляє сайт біржі. Обсяг угод з акціями дорівнював 8,45 млрд. грн., з ОВДП - 6,59 млрд. грн., з корпоративними облігаціями - 3,23 млрд. грн., з цінними паперами ІСІ - 191,66 млн. грн., з муніципальними облігаціями - 2 млн. грн.
      Індекс ПФТС протягом липня зріс на 2,4% з 309,78 до 317,22 пункту, а з початку року - знизився на 3,49% з 328,69 до 317,22 пункту.
      За станом на кінець липня 2013 року у Біржовому списку ПФТС перебувало 1 106 цінних папери, з них, 479 акцій, 312 корпоративних облігацій, 177 ОВДП, 127 цінних паперів ІСІ та 11 муніципальних облігацій. До першого рівня лістингу було включено 174 цінних папери, а до другого - 233, інші знаходилися у списку позалістингових цінних паперів.

*****

Індекс українських акцій у липні 2013 року зріс на 2,7%

      Згідно з даними «Української біржі» у липні 2013 року на ній було укладено 58,34 тис. угод на загальну суму 0,89 млрд. грн. При цьому обсяг угод з цінними паперами становив 0,77 млрд. грн., а їхня кількість - 34,72 тис. На строковому ринку «Української біржі» у липні було укладено 23,62 тис. угод на загальну суму 124,01 млн. грн.
      Індекс українських акцій протягом місяця зріс на 2,7% з 866,47 до 889,83 пункту, а з початку року - знизився на 6,39% з 950,56 до 889,83 пункту.

*****

За минулий тиждень Індекс ПФТС знизився на 2,6 пункту,
а Індекс українських акцій - на 2,59 пункту

Індекс та обсяги торгів на ПФТС за 09.08.2013 р.
Обсяг торгів, грн.
Індекс ПФТС
938 431 301,68
314,25
 
 Індекс українських акцій та обсяги торгів на «Українській біржі» за 09.08.2013 р.
Обсяг торгів, грн.
Індекс українських акцій
20 366 002
883,71
 

 

*****

Протягом червня 2013 року сума державного та гарантованого державою боргу України зменшилася на 0,56%

     Станом на кінець червня 2013 року державний та гарантований державою борг України становив 545 095 701,63 тис. грн. або $68 196 634,74 тис., в тому числі: державний та гарантований державою зовнішній борг - 293 695 231,99 тис. грн. (53,88% від загальної суми державного та гарантованого державою боргу) або $36 744 055,03 тис.; державний та гарантований державою внутрішній борг - 251 400 469,64 тис. грн. (46,12%) або $31 452 579,71 тис., повідомляє Міністерство фінансів.
     Державний борг України дорівнював 439 242 653,94 тис. грн. (80,58%) або $54 953 415,96 тис., державний зовнішній борг - 207 224 241,62 тис. грн. (38,02%) або $25 925 715,19 тис., державний внутрішній борг - 232 018 412,32 тис. грн. (42,56%) або $29 027 700,47 тис.
     Гарантований державою борг становив 105 853 047,69 тис. грн. (19,42%) або $13 243 218,78 тис., в тому числі: гарантований зовнішній борг - 86 470 990,37 тис. грн. (15,86%) або $10 818 339,84 тис.; гарантований внутрішній борг - 19 382 057,32 тис. грн. (3,56%) або $2 424 878,94 тис.
     Протягом червня 2013 року сума державного та гарантованого державою боргу України зменшилася у гривневому еквіваленті на 0,56% або на 3 058 438,44 тис. грн.

*****

У липні 2013 року в Україні зафіксована дефляція на рівні 0,1%,
а з початку року - інфляція на рівні 0,1%

     Згідно з повідомленням Державної служби статистики у липні 2013 року Індекс споживчих цін в Україні дорівнював 99,9% (з початку року - 100,1%). У свою чергу, Індекс цін виробників промислової продукції становив 97,1% (з початку року - 100,7%). При цьому у добувній промисловості та розробленні кар’єрів у липні ціни знизилися на 4,6% (з початку року - зросли на 3%), у переробній промисловості - знизилися на 0,1% (з початку року - також знизилися на 0,3%), а у постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - знизилися на 8,8% (з початку року - зросли на 2,7%).


Випуск підготовлено за повідомленнями Інтернет-ресурсів та власною інформацією

 

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24