Новини УАІБ

01 липня 2013

У парламенті зареєстровано проект закону «Про запровадження
перерахування страхових внесків до накопичувальної системи
загальнообов’язкового державного пенсійного страхування»

      У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про запровадження перерахування страхових внесків до накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування» (реєстраційний №2418а), внесений групою народних депутатів.
      Проектом пропонується запровадити накопичувальну систему державного пенсійного страхування. Передбачається, що упродовж двох років - з 1 січня 2014 року по 31 грудня 2015 року - ця система діятиме у спрощеному експериментальному режимі. Відрахування до накопичувальної системи здійснюватимуться лише з єдиного соціально внеску працівників, молодших 26 років (станом на 2014 рік) і лише у розмірі 2% від фонду їхньої заробітної плати (доходу), визначеної частиною першою статті 7 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». При цьому функції адміністрування пенсійних накопичень учасників Накопичувального фонду буде надано адміністратору недержавного пенсійного фонду, який переможе на відкритому конкурсі.
      З 1 січня 2016 року до накопичувальної системи почнуть перераховуватися кошти з єдиного соціального внеску працівників, які на той час не досягли 35 віку і буде в повному обсязі запущено механізми, передбачені Законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

*****

У Верховній Раді зареєстровано законопроект
«Про кредитні рейтинги та діяльність рейтингових агентств»

      У парламенті зареєстровано законопроект «Про кредитні рейтинги та діяльність рейтингових агентств» (реєстраційний №2422), внесений народними депутатами С.Мошаком та О. Кунченко. Як зазначається у пояснювальній записці до документа, він спрямований на встановлення правових засад визначення кредитних рейтингів та їх використання, приведення діяльності рейтингових агентств в Україні у відповідність до світових стандартів, посилення вимог до їх діяльності, встановлення відповідальності для рейтингових агентств за порушення вимог законодавства.
      Згідно із законопроектом, кредитний рейтинг - це умовний вираз рівня кредитоспроможності об‘єкта рейтингування в цілому та/або відносно його окремого боргового зобов’язання, який визначено рейтинговим агентством на підставі договору, укладеного між рейтинговим агентством та замовником, за Національною рейтинговою шкалою або національною українською шкалою, відповідність рівнів кредитних рейтингів якої до рівнів за Національною рейтинговою шкалою встановлено Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.
      Документ поділяє кредитні рейтинги на рейтинги цінних паперів, рейтинги боргових зобов’язань, рейтинги юридичної особи, рейтинги органів місцевого самоврядування, рейтинги держави.
      Визначення кредитних рейтингів на території України здійснюється виключно рейтинговими агентствами. Особа набуває права здійснювати визначення кредитних рейтингів з дня надання їй Свідоцтва про включення до Державного реєстру рейтингових агентств.
      Крім того, вказані народні депутати внесли до Верховної Ради проект закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку із прийняттям Закону України «Про кредитні рейтинги та діяльність рейтингових агентств» (реєстраційний №2423а). Його метою є встановлення правових механізмів захисту інтересів держави у процесі надання державних та місцевих гарантій для здійснення місцевих запозичень.

*****

НКЦПФР затвердила Положення про реєстрацію
регламенту ІСІ та ведення реєстру ІСІ

      НКЦПФР схвалила рішення «Про затвердження Положення про реєстрацію регламенту інститутів спільного інвестування та ведення Єдиного державного реєстру інститутів спільного інвестування», повідомляє прес-служба Комісії. Документ був розроблений на виконання закону «Про інститути спільного інвестування» з метою приведення у відповідність до його вимог порядку реєстрації регламенту ІСІ та ведення Єдиного державного реєстру ІСІ.
      Як відзначила директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксана Симоненко, Положення встановлює порядок реєстрації звіту про результати приватного розміщення акцій корпоративного інвестиційного фонду, регламенту інститутів спільного інвестування, змін до нього, видачі свідоцтва про внесення відомостей про інститут спільного інвестування до Реєстру, дублікатів вищезазначених документів, порядок продовження строку діяльності строкового інституту спільного інвестування.
      Автори документа розраховують, що цей регуляторний акт сприятиме уточненню процедури і удосконаленню порядку реєстрації регламенту пайового, корпоративного інвестиційних фондів та ведення Реєстру, зменшенню кількості відмов у реєстрації регламенту ІСІ, запобіганню порушенням законодавства на ринку цінних паперів у частині функціонування ІСІ, а також захисту прав та інтересів інвесторів.

*****

Комісія схвалила порядок розпорядження коштами, які були несплачені учасникам ІСІ
в строк до викупу цінних паперів

      НКЦПФР схвалила проект рішення «Про затвердження порядку розпорядження коштами, несплаченими учасникам інститутів спільного інвестування, в зв’язку з непред’явленням ними в установлений строк до викупу належних їм цінних паперів інститутів спільного інвестування, що ліквідуються», повідомляє прес-служба Комісії.
      За словами директора департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР Оксани Симоненко, цей регуляторний акт передбачає можливість депонування коштів, несплачених учасникам ІСІ (інститутів спільного інвестування), у зв’язку з непред’явленням цими учасниками до викупу в установлений термін належних їм цінних паперів ІСІ. Також документом підвищено вимоги щодо забезпечення доступу до інформації про порядок депонування та виплати задепонованих коштів для всіх учасників ліквідованих ІСІ.
      Так, проектом передбачено, що кошти, які залишилися непред’явленими до викупу у встановлений строк учасниками пайового фонду, депонуються шляхом відкриття КУА окремого поточного рахунку зі спеціальним режимом його використання за умови, якщо це буде передбачено відповідним законодавством.
      Проект доповнено можливістю депонування коштів, несплачених учасникам ІСІ, у зв’язку з непред’явленням цими учасниками до викупу в установлений термін належних їм цінних паперів ІСІ, шляхом внесення цих коштів на депозит у нотаріуса.
      О. Симоненко зазначила, що враховуючи зміни до чинного законодавства, а також переслідуючи мету дерегуляції діяльності КУА при здійсненні ними завершального етапу ліквідації пайових ІСІ, виключено вимогу до КУА щодо щоквартального звітування Комісії про результати проведення розрахунків з власниками інвестиційних сертифікатів.
      Документ сприятиме запобіганню порушень законодавства на ринку цінних паперів, а також захисту прав та законних інтересів учасників ІСІ, які не пред’явили до викупу належні їм цінні папери ІСІ в установлений строк.

*****

НКЦПФР внесла зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу
професійними учасниками ринку цінних паперів

      НКЦПФР прийняла рішення «Про затвердження змін до Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 19.07.2012 №.995», повідомляє прес-служба Комісії. Регуляторний акт було розроблено відповідно до закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», а також з метою вдосконалення реалізації положень закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму».
      Як зауважив директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР Олег Місюра, зазначеними змінами розширено перелік осіб, які можуть проводити перевірку ділової репутації кандидата на посаду відповідального працівника та особи, що тимчасово виконує його обов’язки, уточнено відомості, які повинні міститись у висновку про перевірку ділової репутації кандидата на посаду відповідального працівника, а також відсутність необхідності в отриманні кваліфікаційного посвідчення працівником, що тимчасово виконує обов’язки відповідального працівника з питань фінансового моніторингу. Також Комісією розширено вимоги до Правил проведення фінансового моніторингу в частині заходів, що вживаються до клієнтів з середнім ризиком.

*****

Регулятор схвалив порядок контролю за дотриманням
профучасниками вимог законодавства у сфері запобігання та протидії
легалізації доходів на ринку цінних паперів

      НКЦПФР схвалила проект рішення «Про затвердження змін до Порядку контролю за дотриманням професійними учасниками фондового ринку вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму, затвердженого рішенням НКЦПФР  від 19.07.2012 № 997», повідомляє прес-служба Комісії. Документ було розроблено відповідно до закону «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».
      За словами директора департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР Олега Місюри, Комісія вдосконалює умови проведення перевірок з метою підвищення відповідальності, прозорості та відкритості ведення бізнесу на вітчизняному фондовому ринку, адже це є ключовими факторами для його розвитку.
      Розширено перелік підстав для проведення позапланової перевірки суб’єкта первинного фінансового моніторингу, уточнено порядок дій у випадку продовження строку проведення перевірки, в частині надання доручення із продовженим терміном. Документом також визначено порядок заміни керівника або членів робочої групи після початку перевірки (у разі виникнення такої необхідності), доповнення обов’язків суб’єкта первинного фінансового моніторингу та його посадових осіб, зокрема, під час проведення виїзної перевірки, а також встановлення строку проведення позапланової безвиїзної перевірки тощо.

*****

У 2013 році ФДМУ має намір виставити на біржі рекордну кількість об’єктів

      У 2013 році Фонд державного майна планує виставити на продаж на біржових торгах рекордну кількість об‘єктів - близько 170, повідомляє прес-служба ФДМУ. При цьому зазначається, що за останні шість років щорічно на продаж виставлялося від 24 до 137 об’єктів. Станом на кінець червня на біржові торги було виставлено близько 90 об’єктів. Відповідно до єдиного плану-графіку, який було нещодавно затверджено Фондом, виставлення на продаж у 2013 році об’єктів груп В, Г на конкурсах та біржових торгах, планується, що на продаж будуть запропоновані ще близько 80 об‘єктів.
      Зокрема, на біржові торги планується виставити по 5% акцій АК «Харківобленерго», ПАТ «Хмельницькобленерго» та ПАТ «Миколаївобленерго», 46% акцій ВАТ «Черкасиобленерго», по 25% акцій ВАТ ЕК «Одесаобленерго» та ПАТ «Сумиобленерго», а також 22% акцій ПАТ «Коростишівгаз», 8,5% акцій ВАТ «Іскра», 10,3% акцій ВАТ «Токмацький елеватор», 20,3% акцій ВАТ «Вилоцька взуттєва фабрика», 66,5% акцій ВАТ «Скіф».
      До продажу на біржах буде запропонована низка об’єктів, які не знайшли інвестора під час конкурсів. ФДМУ змінив спосіб їхнього продажу на біржі з метою завершення приватизації, залучення на них інвестицій та розвитку цих підприємств.
      З початку 2013 року надходження від біржових торгів зросли до 143,2 млн. грн. Це на 25 млн. грн. більше, ніж надходження від біржових торгів за весь 2012 рік, коли від продажу пакетів акцій на фондових майданчиках надійшло 118,6 млн. грн.

*****

Почала роботу Інвестиційна Рада при Міністерстві доходів і зборів

      Наприкінці червня у Міністерстві доходів і зборів відбулося перше засідання Ради з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності (Інвестиційної Ради), повідомляє прес-служба Міністерства.
      На ньому були презентовані пріоритети роботи Міністерства та «точки зростання» у податковій та митній політиці, а також представлена на розгляд інвесторів ініціатива Міндоходів щодо зближення стандартів податкового та бухгалтерського обліку. Відзначивши важливість цієї ініціативи для спрощення умов ведення бізнесу в Україні, учасники Ради висловили доцільність її ґрунтовного розгляду у спеціально створеній робочій групі.
      За словами Міністра доходів і зборів Олександра Клименка, Інвестиційна Рада має всі шанси стати ефективним механізмом двостороннього співробітництва. З одного боку, рекомендації Ради будуть обов’язковими до виконання для Міністерства. З іншого боку, інвестори зможуть отримати чітке уявлення про пріоритети і плани роботи Міністерства та надати свої пропозиції.
      Під час першого засідання було ухвалено персональний склад правління та положення Ради, обговорено формат функціонування робочих груп.
      Для довідки: Рада з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності є постійно діючим дорадчим органом при Міністерстві доходів і зборів України, що забезпечує його взаємодію з вітчизняними та іноземними інвесторами з питань розвитку податкової та митної політики у державі та її вплив на залучення інвестицій до України. До складу Ради увійшли 56 власників та топ-менеджерів українського бізнесу, іноземні інвестори, представники міжнародних організацій, бізнес-асоціацій, профспілок тощо.

*****

За 2011-2012 роки Держінвестпроект залучив в Україну 9 млрд. грн. інвестицій

      Згідно з повідомленням голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, за 2011-2012 роки Держінвестпроект залучило в Україну близько 9 млрд. грн. інвестицій, з яких 6,52 млрд. грн. безпосередньо до Національних проектів та 2,7 млрд. грн. у рамках діяльності сервісу InvestUkraine, інформує прес-служба Агентства.
      Такого результату, за словами В.Каськіва, багато в чому вдалося досягти завдяки закордонним презентаціям (роуд-шоу) Національних проектів, у ході яких були підписані конкретні документи на загальну суму 3,82 млрд. грн.
      У рамках Національного проекту «Індустріальні парки» Держінвестпроект створює експертну групу з відбору найбільш перспективних майданчиків для будівництва десяти індустріальних парків. До експертної групи, увійдуть переважно учасники ринку, а не державних структур – представники міжнародних бізнес-асоціацій, консалтингових компаній, міжнародні та українські експерти

*****

За минулий тиждень Індекс ПФТС зріс на 2,47 пункту,
а Індекс українських акцій - на 10,74 пункту

Індекс та обсяги торгів на ПФТС за 27.06.2013 р.
Обсяг торгів, грн.
Індекс ПФТС
295 525 575,05
309,78
 
 Індекс українських акцій та обсяги торгів на «Українській біржі» за 27.06.2013 р.
Обсяг торгів, грн.
Індекс українських акцій
29 432 151
866,47
 
*****
Протягом травня 2013 року сума державного та гарантованого державою боргу України
зменшилася у гривневому еквіваленті на 0,95%
 
      За станом на 31 травня 2013 року державний та гарантований державою борг України дорівнював 548 154 140,07 тис. грн. або $68 579 274,35 тис., в тому числі: державний та гарантований державою зовнішній борг - 301 178 525,17 тис. грн. (54,94% від загальної суми державного та гарантованого державою боргу) або $37 680 285,88 тис.; державний та гарантований державою внутрішній борг - 246 975 614,90 тис. грн. (45,06%) або $30 898 988,47 тис., повідомляє Міністерство фінансів.
      Державний борг України становив 442 411 353,05 тис. грн. (80,71% від загальної суми державного та гарантованого державою боргу) або $55 349 850,23 тис. державний зовнішній борг - 214 827 795,47 тис. грн. (39,19%) або $26 876 991,79 тис., державний внутрішній борг - 227 583 557,58 тис. грн. (41,52%) або $28 472 858,44 тис.
      Гарантований державою борг України дорівнював 105 742 787,02 тис. грн. (19,29%) або $13 229 424,12 тис., в тому числі: гарантований зовнішній борг - 86 350 729,70 тис. грн. (15,75%) або $10 803 294,09 тис.; гарантований внутрішній борг - 19 392 057,32 тис. грн. (3,54%) або $2 426 130,03 тис.
      Протягом травня 2013 року сума державного та гарантованого державою боргу України зменшилася у гривневому еквіваленті на 0,95% або на 5 238 631,29 тис. грн.

*****

Середня заробітна плата в Україні у травні 2013 року дорівнювала 3 253 грн.
 
      За інформацією Державної служби статистики у травні 2013 року в Україні середня номінальна заробітна плата, нарахована на одного штатного працівника, склала 3 253 грн., що на 0,6% більше показника квітня 2013 року. Реальна заробітна плата у порівнянні з попереднім місяцем зросла на 0,5%. У травні 2013 року у порівнянні із травнем 2012 року середня номінальна заробітна плата зросла на 7,9%, а реальна - на 8,3%.
      У січні-травні 2013 року середня номінальна заробітна плата становила 3 143 грн., що на 9,1% більше показника січня-травня 2012 року. Реальна заробітна плата у порівнянні із аналогічним періодом минулого року зросла на 9,8%. Загальна кількість штатних працівників за травень знизилася на 0,3% і за станом на кінець місяця склала 10 169,3 тис. осіб.

Випуск підготовлено за повідомленнями Інтернет-ресурсів та власною інформацією
Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24