Новини УАІБ

16 листопада 2015

УАІБ: Аналітичний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні
(відкриті, інтервальні, закриті фонди) за жовтень 2015 року

У жовтні 2015 року український фондовий ринок перебував під напругою виборів до місцевих рад. Побоювання щодо реваншу опозиційних та сепаратистськи налаштованих політичних сил також призвели до коливань на валютному ринку.

Песимізму гравцям додало і рішення НКЦПФР про відкликання ліцензії у одного з провідних організаторів фондових торгів – біржі ПФТС. На такому тлі фондові біржі завершили місяць з відчутним падінням індексів.

За підсумками місяця показники українських бірж обвалилися до найнижчого рівня за останні три роки, індекс Української біржі знизився на 9,07% (з початку року втратив 23,24%), а індекс ПФТС - на 9,66% (з початку року падіння становило 29,7%).

Відкриті фонди

За даними УАІБ, ВЧА 24 відкритих ІСІ станом на 29.10.2015 р. становила 55,69 млн. грн. Відповідно до показників на кінець жовтня, загальне зменшення вартості чистих активів становило -3635,91 тис. грн. (-6,13%). Загальний чистий відтік коштів у секторі становив -284,60 тис. грн. через доволі значні виплати інвесторам в окремих фондах.

Фонди сектору завершили місяць переважно зі зниженням доходності, лише 11 фондів продемонстрували зростання. Діапазон доходності відкритих ІСІ коливався від +4,88% до -92,63%.

За результатами жовтня лідерами зростання у секторі стали:

«ВСІ» (+110,87 тис. грн. (+7,03%)) – завдяки додатковому розміщенню 32 сертифікатів (збільшення в обігу на 2,05%) отримав чистий притік у розмірі 29,07 тис. грн.;

«ТАСК Ресурс» (-3,90 тис. грн. (-0,42%)) – попри зниження вартості складових інвестиційного портфеля, залучення додаткових коштів інвесторів (+0,32% в обігу) дозволило отримати 2,94 тис. грн. чистого притоку;

«УНІВЕР.УА/Володимир Великий: Фонд Збалансований» (-23,92 тис. грн. (-2,30%)) – залучення коштів інвесторів (+0,17% в обігу) дозволило фонду отримати 1,72 тис. грн. «чистими».

Найбільші виплати інвесторам у жовтні зробили такі фонди:

«Преміум - фонд збалансований» (-340,80 тис. грн. (-45,91%)) – найбільший чистий відтік у розмірі -129,71 тис. грн. пов'язаний з викупом у інвесторів значної кількості сертифікатів (-24,36% в обігу);

«Преміум-фонд Індексний» (-3048,50 тис. грн. (-94,74%)) – негативна переоцінка ВЧА та викуп в учасників фонду значної кількості інвестиційних сертифікатів (-28,70% в обігу) призвели до відтоку капіталу у розмірі -69,45 тис. грн.;

«ОТП Облігаційний» (-34,68 тис. грн. (-6,45%)) – через пред’явлення до викупу 26 інвестиційних сертифікатів зазнав чистий відтік у розмірі -42,86 тис. грн.

У списку основних гравців сектору у жовтні відбулися значні зміни. Перше місце серед відкритих ІСІ за часткою ринку зайняв фонд «КІНТО-Класичний» (38,04% сукупної ВЧА (21,18 млн. грн.)), другу сходинку – фонд «УНIВЕР.УА/Михайло Грушевський: Фонд Державних Паперiв» (7,12% (3,96 млн. грн.)). Третє місце посів фонд «Софіївський» (6,42% (3,58 млн. грн.)), змістивши фонд «КІНТО-Еквіті» (6,11% (3,40 млн. грн.) на четверте місце. На п’ятому місці розмістився фонд «Альтус-Депозит» (5,32% (2,96 млн. грн.)).

Серед лідерів за доходністю відзначилися фонди: «ВСІ» (+4,88%), «УНIВЕР.УА/Михайло Грушевський: Фонд Державних Паперiв» (+4,42%) та «УНIВЕР.УА/Тарас Шевченко: Фонд Заощаджень» (+2,64%).

Найгірші показники зміни вартості своїх цінних паперів у жовтні продемонстрували фонди: «Преміум-фонд Індексний» (-92,63%), «Преміум - фонд збалансований» (-28,50%) та «Аргентум» (-8,47%).

Інтервальні фонди

У жовтні до огляду включено 7 інтервальних ІСІ, чисті активи яких, за даними УАІБ, дорівнювали 16,86 млн. грн. У порівнянні з показниками цього сектору на кінець попереднього місяця, сукупна ВЧА фондів зменшилася на -1039,34 тис. грн. (-6,70%).

У жовтні жоден інтервальний фонд не зміг залучити кошти інвесторів.

Найбільші виплати інвесторам у жовтні зробив фонд «Платинум» (-1046,99 тис. грн. (-10,45%)) – інвестори пред’явили до погашення 417 цінних паперів (-1,28% в обігу), що призвело до чистого відтоку капіталу у розмірі -119,87 тис. грн.

Діапазон доходності інтервальних фондів у жовтні коливався у межах від +14,07% до -9,29%.

Лідером за доходністю був фонд «Збалансований фонд "Паритет"» (+14,07%).

Найгірші показники зміни вартості своїх цінних паперів продемонстрували фонди: «Платинум» (-9,29%), «Аурум» (-4,78%) та «УНІВЕР.УА/Отаман: Фонд Перспективних Акцій» (-2,72%).

Закриті фонди

Вартість чистих активів 4закритих ІСІ, які включено до жовтневого огляду, на кінець місяця склала 11,66 млн. грн.Відповідно до наданих показників, сукупна ВЧА цих фондів зменшилася на -192,55 тис. грн. (-1,62%).

За результатами жовтня лідером із залучення коштів інвесторів став фонд «Індекс Української Біржі» (-428,39 тис. грн. (-7,51%)) – попри зниження вартості складових інвестиційного портфеля, додаткове розміщення 2 381 акцій (збільшення в обігу на 1,26%) дозволило фонду отримати чистий притік у розмірі 69,60 тис. грн.

Жоден інший фонд не зафіксував будь-яких змін чистого капіталу.

Діапазон доходності закритих фондів у жовтні коливався в інтервалі від +11,39% до -11,14%.

Лідером за доходністю став фонд «АнтиБанк» (+11,39%).

Найгірші показники зміни вартості своїх цінних паперів у жовтні продемонстрували фонди: «УНІВЕР.УА/Скiф: Фонд Нерухомостi» (-11,14%), «Індекс Української Біржі» (-8,67%) та «ТАСК Універсал» (-1,26%).

*****

Представник УАІБ увійшов до складу Апеляційної комісії
з визначення ділової репутації фахівців фінансового ринку

10 листопада 2015 року професійні об’єднання фінансового ринку - представники банківського, страхового, іпотечного сектору, кредитних спілок, реєстраторів та депозитаріїв, інвестиційного бізнесу, фінансових аналітиків - затвердили персональний склад Апеляційної комісії з визначення ділової репутації фахівців фінансового ринку. Її створено у рамках підписаного у жовтні Меморандуму про співпрацю у сфері забезпечення ділової репутації фахівців фінансового ринку.

Від Української асоціації інвестиційного бізнесу до складу Апеляційної комісії увійшов генеральний директор Андрій Рибальченко.

Через створення незалежного апеляційного органу професійна спільнота фінансового ринку прагне побудувати громадську платформу для проведення незалежної, прозорої оцінки ділової репутації керівників і менеджерів фінустанов та запобігання їхнім недобросовісним діям з метою відновлення довіри до інститутів фінансового ринку та регуляторів.

У такий спосіб професійні об’єднання фінансового ринку висловили свою незгоду із запропонованим Національним банком України механізмом відновлення ділової репутації колишніх керівників банківських установ.

*****

У парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання корпоративних відносин»

У Верховній Раді зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання корпоративних відносин» (реєстраційний №3427), поданий народним депутатом А. Помазановим.

Метою документа є внесення змін до окремих положень Цивільного кодексу України, законів України «Про акціонерні товариства» та «Про господарські товариства», що мають на меті забезпечити належний захист корпоративних прав учасників господарських товариств та їх ефективне функціонування.

Проект, зокрема, удосконалює:

  • основні положення про товариства з обмеженою відповідальністю;
  • положення про відповідальність засновників при створенні товариства з обмеженою відповідальністю;
  • порядок набуття майна у власність товариства з обмеженою відповідальністю, а також порядок збільшення (зменшення) статутного капіталу у процесі діяльності товариства з обмеженою відповідальністю;
  • регулювання порядку відчуження частки у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю за договором;
  • порядок переходу частки у статутному капіталі товариства у порядку спадкування (правонаступництва) учасника товариства з обмеженою відповідальністю;
  • визначення підстав виходу, виключення учасника з товариства з обмеженою відповідальністю;
  • визначення кворуму загальних зборів та порядок прийняття рішень на загальних зборах товариства з обмеженою відповідальністю;
  • порядок припинення товариства шляхом прийняття рішення про реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділ, перетворення) товариства з обмеженою відповідальністю;
  • положення про обов’язковий викуп товариством частки у статутному капіталі на вимогу учасника товариства;
  • порядок і правові наслідки укладення договору між акціонерами, а також підстави визнання його недійсним;
  • порядок реалізації права на участь у загальних зборах та спосіб голосування при прийнятті рішень на загальних зборах акціонерного товариства;
  • перелік повноважень контролюючого органу акціонерного товариства;
  • порядок оскарження значного правочину.

*****

Учасники фондового ринку мають забезпечити застосування санкцій РНБОУ

НКЦПФР доводить до відома учасників ринку, що з 17 листопада 2015 року, після офіційного опублікування в Офіційному віснику України рішення регулятора №1707 від 13 жовтня 2015 року «Щодо виконання учасниками фондового ринку рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», почне застосовувати відповідні санкції.

Рішення НКЦПФР зареєстроване в Міністерстві юстиції України 29 жовтня 2015 року за № 1325/27770.

Зазначене рішення визначає дії учасників фондового ринку щодо забезпечення застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) на виконання вимог рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року та Указу Президента України від 16 вересня 2015 року № 549.

У випадку виявлення осіб з санкційного списку учасниками ринку мають бути вчинені такі заходи: «блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном», «зупинення фінансових операцій», «запобігання виведенню капіталів за межі України», «зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань» та/або «зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань (заборона надавати кредити, позики, фінансову допомогу, гарантії; заборона здійснювати кредитування через купівлю цінних паперів; заборона придбання цінних паперів)».

*****

НКЦПФР схвалила зміни до ліцензійних умов
діяльності з управління активами

НКЦПФР схвалила доопрацьовані Зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з управління активами інституційних інвесторів (діяльності з управління активами), повідомляє прес-служба регулятора.

Згідно з вимогами Закону «Про ліцензування видів господарської діяльності», нормативний акт Комісії відтепер передбачатиме оформлення ліцензії в електронному вигляді. У разі прийняття Комісією рішення про видачу ліцензії інформація про неї буде внесена до ліцензійного реєстру. Водночас за бажанням здобувача ліцензії, така ліцензія може бути видана Комісією на паперовому носії.

Зміни до Ліцензійних умов зменшать навантаження на провадження професійної діяльності з управління активами. Зокрема, зміна місцезнаходження та відкриття нового відокремленого підрозділу ліцензіата, відтепер не потребуватимуть додаткових дозвільних процедур.

Документом підвищено вимоги щодо розкриття річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським висновком. Ліцензіат має забезпечити цілодобовий доступ до такої інформації, а термін її перебування на веб-сайті з дати оприлюднення збільшено до 5 років. Вимоги до аудиторського висновку підвищено, а для проведення аудиту дозволено залучати лише аудиторські фірми, що включені до відповідного реєстру регулятора.

З принципових новацій – зміни встановлюють нові більш жорсткі вимоги щодо структури власності заявника, а також критерії її прозорості. Зокрема, заявник має надати таку інформацію, щоб Комісія мала змогу визначити всіх осіб, які мають істотну участь у професійному учаснику, у тому числі відносини контролю між ними. Інформація щодо структури власності буде вважатися непрозорою, якщо на її підставі неможливо визначити всіх власників істотної участі у професійному учаснику через наявність у структурі власності конструкцій щодо взаємного контролю однієї особи над іншою та/або наявності в структурі власності осіб, які є номінальними (довірчими) власниками.

Крім того, у відповідності до Закону про ліцензування, у документі передбачені додаткові підстави для анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку. Це можуть бути акт про документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) за діяльністю ліцензіата осіб інших держав, що здійснюють збройну агресію проти України та акт про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

*****

Комісія оприлюднила проект рішення «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з управління іпотечним покриттям»

НКЦПФР оприлюднила проект рішення «Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринку цінних паперів - діяльності з управління іпотечним покриттям».

Метою документа є приведення Ліцензійних умов у відповідність до вимог закону «Про ліцензування видів господарської діяльності» для оптимізації, уніфікації та удосконалення окремих вимог, обов’язкових для виконання при провадженні професійної діяльності на ринку цінних паперів – діяльності з управління іпотечним покриттям, а також врегулювання окремих процедурних питань.

*****

НБУ урегулював порядок здійснення операцій з купівлі та продажу боргових цінних паперів шляхом участі у біржових торгах

Національний банк України урегулював порядок здійснення операцій з купівлі та продажу боргових цінних паперів шляхом участі в біржових торгах, повідомляє його прес-служба. З цією метою Правління Національного банку схвалило Постанову №762 від 03.11.2015 р. «Про затвердження Порядку купівлі/продажу цінних паперів України шляхом ініціювання аукціонів на торговельних майданчиках фондових бірж». Затверджений Порядок спрямований на більш гнучке регулювання грошово-кредитного ринку та ліквідності банків України.

Порядок установлює процедуру та основні умови купівлі та продажу Національним банком державних облігацій України та облігацій міжнародних фінансових організацій шляхом ініціювання аукціонів на фондових біржах. Регулятор може ініціювати такі аукціони з двох причин. Перша – з метою регулювання грошово-кредитного ринку. Для цього регулятор може як купувати, так і продавати зазначені цінні папери. Друга – для задоволення вимог за операціями з рефінансування та прямого репо. У цьому разі регулятор може продавати цінні папери, які використовуються як предмет застави (операції).

Участь в аукціонах відбувається шляхом подання заявок. Зокрема, у випадку купівлі цінних паперів учасники можуть подавати лише заявки із зазначенням кількості цінних паперів, які вони готові безумовно придбати або продати за зазначеною ними ціною (конкурентні заявки). Усі подані заявки – як на купівлю, так і на продаж – мають бути забезпечені відповідними активами.

Заявки учасників аукціонів з продажу цінних паперів задовольняються, починаючи з найвищої ціни, а з купівлі цінних паперів – починаючи з найнижчої ціни, до вичерпання обсягу їх задоволення. Розрахунки за результатами аукціонів відбуваються за принципом “поставка цінних паперів проти оплати” у день укладення договору. Постанова набуває чинності з 01 грудня 2015 року.

*****

Мінекономрозвитку готує дорожню карту щодо стимулювання інвестицій

Згідно з інформацією прес-служби Мінекономрозвитку, зараз на розгляді Верховної Ради є декілька проектів законів, які сприятимуть стимулюванню інвестицій. Зокрема, це законопроекти №2844 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку мережі індустріальних парків в Україні)», а також №1058 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій)».

Інвестори, депутати, представники галузевих асоціації мають до них свої зауваження. Враховуючи це, Міністерство економічного розвитку і торгівлі створює робочу групу, яка опрацює всі зауваження і складе дорожню карту реформи державно-приватного партнерства. Таке рішення було прийнято за підсумками круглого столу, який проходив за участі Айвараса Абромавичуса.

Аналіз досвіду створення індустріальних парків та технічних кластерів у країнах Східної Європи доводить, що пакет стимулів складається з трьох частин: інституційні пільги (спрощена реєстрація); легкість доступу до інфраструктури (дороги, комунікації, електрика, комунальні послуги тощо); фіскальні стимули. Аналогічний пакет потрібно напрацювати і в Україні.

Віктор Галасюк, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, підтвердив, що умови для індустріальних парків за кордоном створюють максимально сприятливі. Як приклад він навів Туреччину, де резиденти індустріальних парків мають тарифи на електроенергію на 40% нижчу. До цього, погодження адміністративних питань обмежується терміном у 24 години. Тому не дивно, що виручка резидентів одного з таких парків досягає $2 млрд. на рік. Депутати готові разом з Мінекономрозвитку напрацювати необхідні ініціативи і створити загальну дорожню карту з цього питання.

Зі свого боку А. Абромавичус зауважив, що самих лише стимулів і пільг для залучення інвесторів в економіку буде недостатньо. Необхідно змінити саму сутність ставлення до бізнесу в Україні. Контролюючі органи повинні перестати бачити в бізнесі зло. Вони повинні надавати бізнесу сервіс.

Представники компаній-інвесторів підкреслили важливість створення системи стимулів. При цьому вони пропонують орієнтуватися на підходи, що вже запроваджені в країнах Європи, які є ефективними і зрозумілими для інвестора.

Учасники зустрічі домовилися про створення робочої групи, яка займатиметься доопрацюванням вже зареєстрованих законопроектів щодо індустріальних парків і державно-приватного партнерства, а також напрацюванням додаткових стимулів для інвестицій.

До складу робочої групи увійдуть представники Мінекономрозвитку, Верховної Ради, АМКУ, компаній-інвесторів, галузевих асоціацій.

*****

Загальний обсяг торгів на фондових біржах України
у жовтні 2015 року склав 8,18 млрд. грн.

За інформацією НКЦПФР загальний обсяг торгів на вітчизняному організованому фондовому ринку у жовтні поточного року склав 8,18 млрд. грн., що виявилося у 7,3 раза менше показника жовтня минулого року (59,98 млрд. грн.).

Лідерами за обсягами торгів серед фінансових інструментів були облігації внутрішньої державної позики. З ними було укладено угод на загальну суму 5,9 млрд. грн. Обсяг угод з депозитними сертифікатами НБУ дорівнював 0,84 млрд. грн., з корпоративними облігаціями - 0,76 млрд. грн., з акціями - 0,3 млрд. грн., з деривативами - 0,22 млрд. грн., з опціонними сертифікатами - 97,09 млн. грн., з інвестиційними сертифікатами - 57,73 млн. грн.

*****

За минулий тиждень Індекс ПФТС знизився на 9,54пункту,
а Індекс українських акцій - на 26,13пункту

Індекс та обсяги торгів на ПФТС за 13.11.2015 р.

Обсяг торгів,

грн.

Індекс

ПФТС

32 626 801,68

259,82

Індекс українських акцій та обсяги торгів на «Українській біржі»
за 13.11.2015 р.

Обсяг торгів,

грн.

Індекс

українських акцій

12 082 881

739,04

*****

У жовтні 2015 року обсяг монетарної бази в Україні
зменшився на 0,9%, а грошової маси – зріс на 2,4%

За інформацією Національного банку у жовтні 2015 року обсяг монетарної бази в Україні зменшився на 0,9% (з початку року на 4,4%) до 318,5 млрд. грн., а готівки поза банками зріс на 1,6% (з початку року зменшився на 2,7%) до 275,4 млрд. грн.

Обсяг грошової маси у жовтні зріс на 2,4% (з початку року на 0,2%) до 958,7 млрд. грн., що відбулося за рахунок зростання залишків на рахунках фізичних осіб у національній валюті на 2,8% (з початку року спостерігалося їх зменшення на 10,9%) до 174,6 млрд. грн. та на рахунках юридичних осіб у національній валюті на 0,6% (з початку року на 9,9%) до 186,7 млрд. грн.

Обсяг депозитів фізичних осіб у національній валюті без урахування коштів у банках, які визнано неплатоспроможними та перебувають у стадії ліквідації, у жовтні збільшився на 3,3% до 166,5 млрд. грн. Обсяг депозитів фізичних та юридичних осіб у національній валюті за місяць збільшився на 1,7% (з початку року зменшився на 1,2%) до 361,3 млрд. грн.

Обсяг депозитів в іноземній валюті за жовтень зменшився на 2,4% (з початку року на 27,8%) до $14 млрд. (у доларовому еквіваленті), у тому числі юридичних осіб – на 5,8% (з початку року на 18,6%) до $4,7 млрд., фізичних осіб – на 0,5% (з початку року на 31,6%) до $9,4 млрд. Обсяг депозитів фізичних осіб в іноземній валюті без урахування коштів у банках, які визнано неплатоспроможними та перебувають у стадії ліквідації, у жовтні зменшився на 0,1% – до $8,7 млрд.

У другому осінньому місяці залишки за кредитами в національній валюті збільшилися на 0,2% (з початку року зменшилися на 5%) до 461,8 млрд. грн. за рахунок зростання кредитів, наданих юридичним особам, на 0,3% (з початку року їх обсяги зменшилися на 12,4%) до 382,2 млрд. грн. Водночас обсяг кредитів, наданих фізичним особам, зменшився на 0,5% (з початку року на 25,6%) до 79,6 млрд. грн.

Залишки за кредитами в іноземній валюті зменшилися за місяць на 0,9% (з початку року на 19,8%) до $24 млрд. (у доларовому еквіваленті), у тому числі юридичних осіб на 0,8% (з початку року на 15,7%) до $19,9 млрд., фізичних осіб на 1,4% (з початку року на 35,2%) до $4,1 млрд.

Обсяг коррахунків банків у Національному банку у жовтні зменшився на 27,6% (з початку року на 17,8%) до 22,4 млрд. грн. Сума обов’язкових резервів, що підлягає формуванню згідно з установленими нормативами, на період утримання з 11.09.2015 р. до 10.10.2015 р. становила 39,3 млрд. грн., з 11.10.2015 р. до 10.11.2015 р. - 39,7 млрд. грн.

У жовтні сальдо (різниця) між обсягами наданих Національним банком банкам України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб кредитів та обсягами повернення раніше наданих їм кредитів становило (-0,2 млрд. грн.). Середньозважена процентна ставка за операціями з підтримання ліквідності банків у вересні становила 22,98% річних.

Сальдо (різниця) між обсягом залучених коштів через розміщення депозитних сертифікатів Національним банком та обсягом погашення раніше розміщених депозитних сертифікатів Національним банком України дорівнювало 16,7 млрд. грн. Середньозважена процентна ставка за операціями з мобілізації коштів становила 18,75% річних.

Протягом жовтня НБУ набув у власність державні облігації України, номінальна вартість яких становить 2 млрд. грн. (з початку року – 69,1 млрд. грн.). Обсяг продажу цінних паперів України з портфеля Національного банку в жовтні за номінальною вартістю склав 0,42 млрд. грн. (з початку року – 1,52 млрд. грн.).

Протягом жовтня порівняно із вереснем cередньозважена вартість коштів зменшилася: за наданими кредитами в національній валюті – з 21,06% до 20,78% річних; за наданими кредитами в іноземній валюті – з 8,49% до 8,37%; за залученими депозитами в національній валюті – з 13,34% до 12,95%; за залученими депозитами в іноземній валюті – до з 6,23% 5,81%; за наданими кредитами в національній валюті на міжбанківському кредитному ринку – з 21,16% до 19,59%.

Випуск підготовлено за повідомленнями Інтернет-ресурсів та власною інформацією

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24