Новини УАІБ

18 травня 2015

 Традиційна конференція УАІБ цього року приурочена 20-річчю Асоціації

18-19 червня 2015 року у мальовничому готельному комплексі «Княжий двір», що під Києвом, відбудеться ХХІХ науково-практична конференція Української асоціації інвестиційного бізнесу “Професійне управління активами”.

Цьогорічний Форум приурочений до ювілейною дати - 20-річчя з часу створення УАІБ.

На відміну від попередніх конференцій, нинішня буде проходити у формі панельних дискусій. Серед основних тем для обговорення – «Регулювання інвестиційної діяльності: між вартістю та ліквідністю», «Фінансовий та реальний сектор: пошук балансу інтересів для розвитку економіки». 

У рамках Форуму відбудуться два круглих столи: «Актуальні питання регулювання діяльності з управління активами», «Ризик-менеджмент та фінансовий моніторинг у компаніях з управління активами».

До участі у конференції запрошуються представники Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національної комісії, що здійснює регулювання ринків фінансових послуг, члени УАІБ, незалежні експерти, саморегулівні організації, біржі, інші професійні учасники фондового ринку, міжнародні фінансові організації.

Збір заявок на участь у конференції триватиме до 10.06.2015 року.

Детальніша інформація на сайті УАІБ http://www.uaib.com.ua/news/announce/224540.html.

*****

 Аналітичний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні
(відкриті, інтервальні, закриті фонди) за квітень 2015 року

У квітні основні українські індикатори продемонстрували практично протилежні значення: індекс Української біржі збільшився на 5,36%, а от індекс ПФТС знизився на 10,32%. Проте така ситуація зіграла на руку керуючим інвестфондів і всі, без винятку, сектори публічних ІСІ завершили місяць з позитивним значенням доходності.

Так, вперше з початку року, відкриті інвестфонди очолили список за рівнем доходності «з початку року» зі значенням +7,11% (+0,78% за квітень), друге місце посіли інтервальні фонди (+2,93% (+0,79% за місяць)), а от сектор закритих ІСІ, попри найбільшу доходність за квітень (+5,94%), місяць завершили з від’ємним значенням -0,39%.

Відкриті фонди

За даними УАІБ, ВЧА 23 відкритих ІСІ станом на 30.04.2015 р. становила 62,22 млн. грн. Відповідно до показників на кінець попереднього місяця, загальне зменшення чистих активів становило  121,50 тис. грн. (-0,19%). Загальний чистий відтік коштів у секторі становив -412,82 тис. грн. через незначні виплати інвесторам. Проте четвертий місяць поспіль відкриті інвестфонди залишалися лідерами за доходністю, +7,11% з початку року.

Фонди сектору завершили місяць переважно зі зростанням доходності портфелів, лише 7 фондів зафіксували негативне значення. У квітні діапазон доходності відкритих ІСІ коливався від +6,72% до -6,40%.

За результатами квітня лідерами зростання у секторі стали:
«ОТП Фонд Акцій» (+80,00 тис. грн. (+3,83%)) – завдяки додатковому розміщенню сертифікатів (збільшення в обігу на 0,95%) отримав чистий притік у розмірі 20,00 тис. грн.; «Аргентум» (+109,84 тис. грн. (+6,25%) – отримав 9,88 тис. грн. чистого притоку за рахунок зростання активів фонду та збільшення кількості сертифікатів в обігу на 282 шт.;

У решти фондів не було позитивних змін чистого капіталу, збільшення ВЧА відбулося за рахунок позитивної переоцінки складових портфелів.

Найбільші виплати інвесторам у квітні зробили такі фонди:
«ВСІ» (-425,48 тис. грн. (-22,77%) – найбільший чистий відтік у розмірі -326,84 тис. грн. пов'язаний з викупом у інвесторів значної кількості сертифікатів (-17,49% в обігу); «КІНТО-Класичний» (+1,69 тис. грн. (+0,01%) – чистий відтік становив -97,28 тис. грн. також через викуп 237 інвестиційних сертифікатів (-0,45% в обігу);
«УНIВЕР.УА/Михайло Грушевський: Фонд Державних Паперiв» (-67,22 тис. грн. (-1,73%) – через пред’явлення до викупу 4 інвестиційних сертифікатів отримав чистий відтік у розмірі -8,23 тис. грн.

Через незначний відтік, список основних гравців сектору у квітні зазнав змін. Перше місце серед відкритих ІСІ за часткою ринку зайняв фонд «КІНТО-Класичний» (34,97% сукупної ВЧА (21,76 млн. грн.)), другу сходинку – фонд «Софіївський» (6,82% (4,24 млн. грн.)). Третє місце посів фонд «КІНТО-Еквіті» (6,17% (3,84 млн. грн.), змістивши фонд «УНIВЕР.УА/Михайло Грушевський: Фонд Державних Паперiв» (6,14% (3,82 млн. грн.)) на четверте місце. На почесному п’ятому місці розмістився фонд «Преміум-фонд Індексний» (5,23% (3,26 млн. грн.)).

Серед лідерів за доходністю відзначилися фонди: «ОТП Облігаційний» (+6,72%), «Аргентум» (+5,67%) та «Конкорд Достаток» (+3,12%).

Найгірші показники у квітні продемонстрували фонди: «ВСІ» (-6,40%), «Альтус-Збалансований» (-2,37%) та «Альтус-Депозит» (-1,95%).

Інтервальні фонди

У квітні до огляду включено 8 інтервальних ІСІ, чисті активи яких, за даними УАІБ, дорівнювали 26,05 млн. грн. У порівнянні з показниками цього сектору на кінець попереднього місяця, сукупна ВЧА збільшилася на 79,10 тис. грн. (+0,40%).

Лідером із залучення коштів у секторі інтервальних ІСІ став фонд «Аурум» (+63,58 тис. грн. (+3,05%)) – через зростання вартості чистих активів та за рахунок додаткового розміщення ЦП (+0,23% в обігу) отримав 4,94 тис. грн. чистого притоку.

Найбільші виплати інвесторам у квітні зробив фонд  «Платинум» (+6,55 тис. грн. (+0,06%)) – інвестори пред’явили до погашення 724 ЦП (-2,10% в обігу), що призвело до чистого відтоку капіталу у розмірі -241,00 тис. грн.

Решта фондів не зафіксувала будь-яких змін чистого капіталу.

Діапазон доходності інтервальних фондів у квітні коливався в межах від +2,82% до -1,13%. За показником «доходність з початку року» сектор інтервальних ІСІ показав другий показник +2,93%.

Серед лідерів за доходністю відзначилися фонди: «Аурум» (+2,82%), «Збалансований фонд "Паритет"» (+2,51%) та «Платинум» (+2,20%).
Найгірші показники у квітні продемонстрували фонди «УНІВЕР.УА/Отаман: Фонд Перспективних Акцій» (-1,13%), «Оптімум» (-1,04%) та «Конкорд Перспектива» (-0,42%).

Закриті фонди

Вартість чистих активів 4 закритих ІСІ, які включено до квітневого огляду, на кінець місяця склала 12,75 млн. грн. Відповідно до наданих показників, сукупна ВЧА цих фондів збільшилася на 1313,01 тис. грн. (+11,48%). Сектор закритих фондів отримав найбільше значення залучення коштів інвесторів.

Лідерами зростання у секторі став фонд «Індекс Української Біржі» (+1008,90 тис. грн. (+19,52%)) – за рахунок зростання активів та додаткового розміщення паперів (+13,78% в обігу) отримав 726,,84 тис. грн. чистого притоку.

Решта фондів не зафіксувала будь-яких змін чистого капіталу.

Діапазон доходності закритих фондів у квітні коливався в інтервалі від +16,71% до +0,23%. Середня доходність сектору закритих фондів за підсумками місяця була найвищою на ринку публічних ІСІ (+5,94%), а з початку року доходність сектору закритих ІСІ становила -0,39%.

Серед лідерів за доходністю відзначилися фонди: «УНІВЕР.УА/Скiф: Фонд Нерухомостi» (+16,71%), «Індекс Української Біржі» (+5,05%) та «АнтиБанк» (+1,78%).

*****

В УАІБ відбулася зустріч із експертом МВФ, на якій обговорювалися
проблемні питання розвитку ринку управління активами

13 травня 2015 року в Українській асоціації інвестиційного бізнесу відбулася  зустріч зі старшим експертом із фінансового сектору відділу фінансового нагляду та регулювання департаменту грошового ринку та ринку капіталу Міжнародного валютного фонду Ейєю Холттінен. Вона представляє проект технічної допомоги МВФ, завдання якого визначити пріоритетні напрямки розвитку фінансових ринків в Україні, зокрема фондового ринку, і надати експертну підтримку відповідним державним регуляторам цих ринків.

Представники Дирекції УАІБ та компаній з управління активами ознайомили експерта МВФ із поточним станом справ у галузі управління активами інституційних інвесторів та історією її становлення, а також висловили очікування бізнесу щодо змін у законодавстві, розповіли про основні перешкоди на шляху розвитку ринку інвестиційних фондів та управління активами.

Передбачається, що за результатами зустрічей проект технічної допомоги МВФ підготує рекомендації для регуляторів фінансових ринків України з метою їх ефективного розвитку та наближення стандартів діяльності до світових.

Раніше, у квітні, представники УАІБ також мали зустрічі з експертами проекту ЄС із технічної допомоги у пріоритетних сферах українського фінансового ринку, спрямованого на наближення вітчизняного законодавства до стандартів діяльності фінансових установ ЄС, у контексті Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС. Протягом трьох років експерти проекту активно співпрацюватимуть із українськими регуляторами фінансових ринків, а також професійними асоціаціями.

*****

Національна рада реформ схвалила

Комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 року

Як повідомляє Національний банк, Національна рада реформ минулого тижня схвалила Комплексну програму розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Програма розроблена спільно фахівцями регуляторів фінансового ринку.До обговорення її проекту були залучені представники експертних і наукових кіл, які надали низку пропозицій та зауважень. Також під час розробки зазначеної програми були враховані рекомендації міжнародних фінансових дорадчих та донорських організацій.

Основною метою документа є побудова в Україні повноцінного, дієвого та ефективного фінансового ринку, збалансований розвиток усіх його сегментів, а також розбудова його інфраструктури та зміцнення стійкості до зовнішніх загроз. Це має сприяти економічному розвитку країни та її інтеграції у європейський економічний простір на конкурентних засадах.

Комплексна програма включає в себе три етапи впровадження реформ: очищення фінансового сектору; закладення фундаменту для стабільного розвитку; реалізація заходів щодо розвитку фінансового сектору.

Заходи, передбачені документом, здійснюватимуться за такими ключовими напрямками, як забезпечення фінансової стабільності, розбудова інституційної спроможності регуляторів фінансового ринку, захист прав споживачів та інвесторів фінансового сектору.

*****

Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких
законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів»

Президент України підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» (№289-VIII), прийнятий Верховною Радою на початку квітня.

Документом, зокрема, передбачається підвищення рівня захисту прав інвесторів шляхом:

- запровадження похідного позову (право міноритарного акціонера подати позов в інтересах товариства про відшкодування збитків);
- впровадження відповідальності посадових осіб господарських товариств у випадку завдання шкоди товариству їхніми неправомірними діями;
- надання права позивачу на отримання відшкодування від товариства своїх витрат у зв’язку з судовим розглядом справи за позовом до посадової особи товариства про відшкодування завданих товариству збитків - у межах фактично одержаних товариством сум;
- введення інституту «незалежних директорів», які будуть представляти інтереси міноритарних акціонерів у публічних акціонерних товариствах;
- встановлення детального регулювання угод із заінтересованістю, яке буде враховувати інтереси всіх акціонерів.

Закон набуде чинності з 1 травня 2016 року.

*****

Уряд прийняв постанову «Про проведення прозорої та
конкурентної приватизації у 2015 році»

Кабінет Міністрів прийняв постанову №271 від 12 травня 2015 року «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році». Документом затверджено перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році, та перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015 році після їх виключення із закону «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Фонду державного майна у 2015 році доручається:
1) забезпечити виставлення на продаж об’єктів, включених до переліків, із застосуванням як основного способу продажу - конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без встановлення обмежень для допуску учасників, крім випадків, передбачених законодавством, та з урахуванням встановлених санкцій;
2) подавати Кабінету Міністрів:
- у випадках, передбачених законодавством, на затвердження умови приватизації об’єктів державної власності;
- пропозиції до умов приватизації об’єктів державної власності щодо продажу їх разом із земельною ділянкою.

Також у постанові зазначається, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Фонд державного майна у випадках, передбачених законодавством, та із залученням в установленому порядку радників мають забезпечити проведення спеціальних зустрічей з інвесторами («роуд-шоу») щодо об’єктів, включених до переліків, затверджених постановою.

Уповноважені органи управління державним майном у разі потреби повинні здійснити передприватизаційну підготовку об’єктів державної власності, які підлягають підготовці до продажу, та передати їх в установленому порядку Фонду державного майна.

*****

Кабінет Міністрів пропонує залучати радників у ході
підготовки підприємств до приватизації

Кабінет Міністрів подав до парламенту проект закону «Про внесення зміни до статті 16 Закону України «Про приватизацію державного майна» (реєстраційний №2818). Як зазначається у пояснювальній записці до нього, відповідно до закону «Про приватизацію державного майна» підготовка до приватизації та продаж об’єктів групи Г (стратегічні підприємства, підприємства оборонно-промислового комплексу, науково-дослідні та проектно-конструкторські організації та установи та інші) може здійснюватися із залучення радників до приватизації об’єктів різних груп, що сприятиме підвищенню ефективності їх приватизації та надходженню коштів до державного бюджету.

Залучення радників дозволяє провести повну підготовку об’єкта до приватизації з урахуванням чинної практики, міжнародних стандартів; презентувати його широкому колу потенційних покупців в Україні та за її межами.

Водночас, серед об’єктів, які плануються до приватизації, є провідні підприємства промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, будівництва, сільського господарства, науки, що належать до інших груп класифікації, передбаченої законом «Про приватизацію державного майна».

Підготовка до приватизації та продаж таких об’єктів державної власності із залученням радників сприятиме приведенню приватизаційних процедур до міжнародних стандартів.

Документом передбачається, що рішення щодо залучення радника прийматиметься Кабінетом Міністрів.

*****

За І квартал 2015 року обсяги прямих іноземних
інвестицій в Україні зменшилися на 10,2%

Як свідчать дані Державної служби статистики, за станом на 1 квітня 2015 року загальний обсяг ПІІ, внесених в економіку України, дорівнював $41 066,6 млн. Такий показник виявився на 10,2% менше результату початку поточного року та становив $958,8 в розрахунку на одну особу.

У січні-березні 2015 року іноземними інвесторами в українську економіку було внесено $345,5 млн. прямих інвестицій. З країн Європейського Союзу надійшло $162,5 млн. (47% загального обсягу), з інших країн світу - $183 млн. (53%).

Проте, загальні обсяги ПІІ в нашу країну зменшилися у порівнянні із початком поточного року внаслідок відтоку та переоцінки іноземного капіталу, а також зміни його вартості в результаті коливань валютних курсів.

За станом на 1 квітня 2015 року інвестиції в Україну надійшли зі 133 країн світу. За накопичувальним підсумком з країн ЄС було внесено $32 024,3 млн. (78% загального обсягу), з інших країн світу - $9 042,3 млн. (22%).

До десятки основних країн-інвесторів, на які припадає 83% загального обсягу прямих інвестицій, входять такі держави: Кіпр - $11 684,3 млн.; Німеччина - $5 421,4 млн.; Нідерланди - $4 957,6 млн.; Австрія - $2 265 млн.; Росія - $2 198,6 млн.; Великобританія - $1 897 млн.; Британські Віргінські острови - $1 846,1 млн.; Франція - $1 511,4 млн.; Швейцарія - $1 351,5 млн.; Італія - $945,5 млн.

Заборгованість українських підприємств за кредитами та позиками, торговими кредитами та іншими зобов’язаннями (борговими інструментами) перед прямими іноземними інвесторами за станом на 1 квітня 2015 року дорівнювала $8 083,5 млн.

У результаті, загальний обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну (включаючи акціонерний капітал та боргові інструменти) за станом на звітну дату складав $49 150,1 млн.

За січень-березень 2015 року сукупні обсяги капіталу нерезидентів з Кіпру зменшилися на $2 007,6 млн., Німеччини - на $268,6 млн., Нідерландів - на $236,2 млн., Австрії - на $246,8 млн., Росії - на $517,6 млн., Великобританії - на $246,9 млн., Британських Віргінських островів - на $148,1 млн., Франції - на $103,4 млн., Швейцарії - на $33,8 млн., Італії - на $51,6 млн.

У галузевому розрізі найбільший відтік іноземних інвестицій у І кварталі 2015 р. спостерігався на промислових підприємствах (на $1 328,4 млн.), у фінансових установах (на $1 290,3 млн.), а також в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном (на $470,3 млн.).

Загалом, за станом на 1 квітня 2015 року обсяги іноземних інвестицій (за накопичувальним підсумком) на промислових підприємствах дорівнювали $13 153,2 млн., або 32% від загального обсягу ПІІ в Україну, у тому числі, на підприємствах переробної промисловості - $11 260,7 млн., об’єктах добувної промисловості і розроблення кар’єрів - $1 251,5 млн., підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря - $565,9 млн.

Серед галузей переробної промисловості у металургійне виробництво та виробництво готових металевих виробів внесено $5 308,1 млн. іноземних інвестицій, у виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - $2 419,7 млн., у виробництво гумових і пластмасових виробів, а також іншої неметалевої мінеральної продукції - $1 054,8 млн., у машинобудування - $805,6 млн., у виробництво хімічних речовин і хімічної продукції - $748,2 млн.

У фінансових установах було зосереджено $10 235,7 млн. (24,9%), на підприємствах оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів - $5 519,7 млн. (13,4%), в організаціях, що здійснюють операції з нерухомим майном - $3 482,3 млн. (8,5%), в установах професійної, наукової та технічної діяльності - $2 287,9 млн. (5,6%).

Регіонами-лідерами за обсягами залучених іноземних інвестицій є м. Київ - $20 329,9 млн. (49,5% загального обсягу ПІІ), Дніпропетровська - $7 120 млн. (17,3%), Донецька - $2 184,2 млн. (5,3%), Харківська - $1 578,8 млн. (3,8%), Київська - $1 524,1 млн. (3,7%), Одеська - $1 338,6 млн. (3,3%) та Львівська - $1 243,4 млн. (3%) області.

*****

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій з України в економіку країн світу

за станом на 1 квітня 2015 року дорівнював $6 262,7 млн.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій з України в економіку країн світу за станом на 1 квітня 2015 року (за накопичувальним підсумком) дорівнював $6 262,7 млн., у тому числі у країни ЄС - $6 007,3 млн. (95,9% загального обсягу), в інші країни - $255,4 млн. (4,1%).

Вимоги українських прямих інвесторів за борговими інструментами до підприємств прямого інвестування за кордоном на звітну дату становили $222 млн. В результаті загальний обсяг ПІІ (акціонерний капітал та боргові інструменти) з України в економіку країн світу складав $6 484,7 млн.

Основними інвесторами з України є установи професійної, наукової та технічної діяльності, обсяги інвестицій яких на звітну дату (за накопичувальним підсумком) становили $5 411,7 млн. (86,4% від загального обсягу), фінансові установи - $521,4 млн. (8,3%), промислові підприємства - $118,4 млн. (1,9%), а також підприємства оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів - $104,1 млн. (1,7%).

Прямі інвестиції з України були здійснені в 46 країн світу. Найбільші обсяги капіталу ($5 817,3 млн.) спрямовано до Кіпру. До Росії внесено $151 млн., до Латвії - $74 млн., до Британських Віргінських островів - $50,9 млн., до Польщі - $49,7 млн., до Казахстану - $21,5 млн.

У регіональному розрізі найбільші інвестиції здійснено підприємствами Донецької області - $5 391,5 млн. (86,1%), м. Києва - $671,4 млн. (10,7%) та Дніпропетровської області - $71,3 млн. (1,1%).

*****

У І кварталі 2015 року на фондових ринках країн Європи
відбулося 81 ІРО на суму 16,4 млрд. євро

Згідно з інформацією компанії PricewaterhouseCoopers, у І кварталі 2015 року на фондових ринках країн Європи емітенти здійснили 81 ІРО, у результаті яких залучили 16,4 млрд. євро. Кількість угод була на 19,1% більшою у порівнянні з аналогічним періодом 2014 р., а їхній обсяг - на 44%.

Серед фондових майданчиків Європи лідерами за обсягом коштів, залучених у ході ІРО, були London Stock Exchange - 4,65 млрд. євро, BME Spanish Exchange (Іспанія) - 4,3 млрд. євро, група бірж Euronext - 2,64 млрд. євро, SIX Swiss Exchange (Швейцарія) - 1,88 млрд. євро, група бірж NASDAQ OMX - 1,42 млрд. євро. Лондонська біржа посіла перше місце і за кількістю розміщень (27 ІРО), випередивши NASDAQ OMX (18 ІРО) та Euronext (13 ІРО).

Найбільшими розміщеннями на європейських ринках у січні-березні 2015 року були ІРО іспанської компанії Aena (промисловий сектор) - 3,88 млрд. євро, британської компанії Auto Trader (сектор споживчих послуг) - 1,94 млрд. євро, швейцарської компанії Sunrise Communications (телекомунікаційний сектор) - 1,88 млрд. євро, нідерландської компанії GrandVision (сектор охорони здоров’я) - 1,02 млрд. євро та французької компанії Elis (промисловий сектор) - 0,75 млрд. євро.

Ці п’ять емітентів у цілому отримали в ході публічних розміщень 9,47 млрд. євро, що становить 57,7% усіх коштів, залучених у І кварталі на ринках Європи. Вони розміщували акції на фондових біржах Великобританії, Іспанії, Швейцарії та групі бірж Euronext.

У звітному періоді найбільші обсяги коштів були залучені емітентами, які представляють промисловий сектор (5,43 млрд. євро), сектор споживчих послуг (3,14 млрд. євро), фінансовий сектор (2,4 млрд. євро), телекомунікаційний сектор (1,9 млрд. євро) та сектор охорони здоров’я (1,25 млрд. євро).

*****    

У січні-березні 2015 року ВВП України впав на 17,6%

Державна служба статистики здійснила оперативну оцінку внутрішнього валового продукту України за січень-березень поточного року. Згідно з нею ВВП України за I квартал 2015 року порівняно з I кварталом 2014 року (у постійних цінах 2010 року) становив 82,4%, а порівняно з IV кварталом 2014 року, з урахуванням сезонного фактору, - 93,5%.

*****

У І кварталі 2015 року в Україні було зафіксоване позитивне сальдо

зовнішньоторговельного балансу обсягом $1 192,7 млн.

Згідно з даними Державної служби статистики, у І кварталі 2015 року експорт товарів з України (без урахування Криму та Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) склав $9 423,6 млн. (у І кварталі 2014 року - $14 052,6 млн.), а імпорт в Україну - $9 039,8 млн. (у І кварталі 2014 року - $14 227,4 млн.). Експорт послуг дорівнював $2 176,2 млн. (у І кварталі 2014 року - $3 079,4 млн.), а імпорт - $1 090,7 млн. (у І кварталі 2014 року - $1 474,5 млн.).

Загалом експорт товарів та послуг за звітний період становив $11 307,1 млн. (у І кварталі 2014 року - $16 764,7 млн.), а їх імпорт - $10 114,4 млн. (у І кварталі 2014 року - $15698,6 млн.).

У результаті позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу України у І кварталі 2015 року дорівнювало $1 192,7 млн. (у І кварталі 2014 року було зафіксоване позитивне сальдо обсягом $1 066,1 млн.).

Випуск підготовлено за повідомленнями Інтернет-ресурсів та власною інформацією

 

 

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24