Вийшла з друку «Енциклопедія корпоративних фінансів»

02 вересня 2010

Вийшла з друку нова книга серії «Фінансові операції» ЕНЦИКЛОПЕДІЯ КОРПОРАТИВНИХ ФІНАНСІВ», яка є першим в Україні довідковим виданням, що висвітлює усі фінансові аспекти сучасного корпоративного бізнесу - залучення грошових ресурсів, їх інвестування, страхування ризиків, оподаткування діяльності, організацію фінансового контролю обліку та звітності.

Особливістю Енциклопедії є її прикладний характер. Матеріали, що представлені у книзі, базуються на чинному вітчизняному законодавстві та міжнародних стандартах діяльності. При висвітленні тих чи інших питань дається посилання на відповідні законодавчі акти та  нормативні документи державних регуляторних органів.

Вираз «корпоративні фінанси» тільки останнім часом почав набувати поширення в Україні хоча він вже давно і плідно  застосовується в країнах з розвинутою ринковою економікою. Феномен корпоративних фінансів, на відміну від державних фінансів та фінансів домашніх господарств, відображає сукупність відносин, пов’язаних з формуванням, накопиченням і використанням грошових коштів виключно на рівні підприємств і організацій. Саме цим питанням присвячені інформаційно-аналітичні матеріали Енциклопедії, які за їх змістом можна умовно поділити на п’ять масивів.

Перший блок складають матеріали, що висвітлюють практичні питання фінансування діяльності підприємств та організацій. Вони розкривають внутрішні та зовнішні джерела фінансових ресурсів, що необхідні для поточної діяльності підприємств та їх розвитку. Значна увага, зокрема, приділяється особливостям банківського кредитування, фінансування за допомогою цінних паперів, лізингу, форфейтингу тощо.

Друга група інформаційних матеріалів книги присвячена інвестиційній діяльності підприємств реального та фінансового секторів економіки. Вони описують процедури та технології розміщення тимчасово вільних коштів в інвестиційні проекти та фінансові інструменти, передумови успішної діяльності на фінансовому ринку.

Третій блок представлений матеріалами з питань страхування різноманітних ризиків, на які наражаються підприємства у своїй діяльності. Вони розкривають специфіку і правила автомобільного, морського, авіаційного, аграрного, титульного, та інших видів страхування, а також можливості, які відкривають перед корпоративним бізнесом страхування життя та недержавне пенсійне забезпечення персоналу.

Значна добірка матеріалів Енциклопедії присвячена практичним питанням оподаткування діяльності підприємств. В них висвітлюються особливості сплати різних видів податків, правові засади  податкових перевірок та взаємовідносин з органами податкової служби.

П’ятий блок інформаційного масиву книги утворюють  матеріали, в яких  розглядаються проблеми організації фінансового контролю, бюджетування, бухгалтерського обліку та фінансової звітності, процедури розподілу прибутку та виплати дивідендів.

Енциклопедія підготовлена до друку відомими українськими вченими та фінансистами і призначена для широкого загалу читачів, насамперед для керівників підприємств та спеціалістів фінансових служб. Книга також може бути корисною викладачам і студентам вищих навчальних закладів, усім, хто цікавиться сучасними корпоративними фінансами.

Замовити книгу можна за тел.: (044) 253-57-33, 277-72-43
а також поштою: 01001, м. Київ, вул. Ольгинська, 3, офіс 45
або e-mail: office@ufin.com.ua, uafr@ukr.net

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24