Вдосконалюється система освіти на фондовому ринку

09 квітня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку визначила Український інститут розвитку фондового ринку Київського Національного економічного університету ім. В. Гетьмана (УІРФР) своїм навчально-методичним  центром, а також затвердила регіональні атестаційні центри з питань фондового ринку. Відповідні рішення було прийнято на засіданні Комісії 3 квітня 2012 року.

«Комісія співпрацює з УІРФР з 1997 року - спочатку як з навчально-атестаційним центром, а з листопада 2000 року - і як з навчально-методичним центром регулятора, - розповідає член НКЦПФР Олег Мозговий. - Комісія у співпраці з вищим навчальним закладом постійно розробляє типові програми навчання фахівців фондового ринку, систематично оновлює тести для складання кваліфікаційних іспитів, організовує стажування викладачів, готує методичні посібники та підручники з питань фондового ринку та корпоративного управління та ін. Варто зазначити, що чимало співробітників Комісії, в тому числі, і керівників, є випускниками Українського інституту розвитку фондового ринку».

Крім того, з метою упорядкування роботи щодо атестації фахівців з питань фондового ринку НКЦПФР визначила Львівський інститут менеджменту, Одеський національний економічний університет та Харківський центр науково-технічної та економічної інформації регіональними постійно діючими атестаційними центрами з питань фондового ринку та затвердила склад екзаменаційних комісій, які функціонуватимуть на базі цих закладів.

Що стосується підготовки і сертифікації фахівців, то, за словами О.Мозгового, Комісія й надалі має намір підвищувати вимоги до методологічної бази і до якості підготовки фахівців фондового ринку – рівень викладання і навчальних матеріалів повинен бути підвищений для ефективності всього процесу навчання і, як наслідок, роботи фондового ринку. У планах НКЦПФР - робота над вдосконаленням системи атестації з метою зробити її більш об'єктивною і прозорою.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24