Удосконалено проект Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України

21 травня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку доопрацювала проект Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України.

 «Ми врахували Концепцію доступу на український фондовий ринок фінансових інструментів іноземних емітентів, активи яких розташовані в Україні, нещодавно прийняту Комісією, - пояснює зміни у Положенні Олексій Петрашко, Член Комісії. – Перш за все, документ охоплює питання, пов’язані із доступом на український фондовий ринок фінансових інструментів таких іноземних емітентів, переважаюча питома частка активів яких знаходиться в Україні, причому наша держава є основною країною, де такі компанії ведуть свій бізнес».

 Серед основних змін – об’єднання зусиль НКЦПФР та Національного банку України для спільного контролю обсягів допуску та інших питань. Найближчим часом Положення буде направлено на погодження до НБУ.

Документ передбачає активізацію публічного ринку акцій та всього фондового ринку, що має на меті активізацію залучення на ринок локальних інвесторів та вирішення проблеми дефіциту в Україні цінних паперів з високими інвестиційними характеристиками, залучення значно більшого кола іноземних інвесторів на вітчизняний фондовий ринок, адекватне ціноутворення на цінні папери та можливість диверсифікації активів, що є актуальним як для національних, так і для міжнародних інституційних інвесторів.

 «Прийняття Положення  дозволить нам розширити інструментарій на фондовому ринку, що, перш за все, підвищить його ефективність», - резюмував О. Петрашко.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24