Проект USAID "Розвиток ринків капіталу" розпочинає випуск Міжнародного пенсійного вісника

11 лютого 2009

  У лютому 2009 року Проект USAID "Розвиток ринків капіталу" розпочав випуск Міжнародного пенсійного вісника, покликаного інформувати фахівців пенсійної галузі України про актуальні події пенсійного забезпечення у різних країнах світу. Мета видання -  акумулювати якнайповнішу інформацію про пенсійні ринки, пенсійні реформи, важливі  світові пенсійні тенденції, а також забезпечити легкий доступ до неї українським читачам. Вісник готують спеціалісти  відділу пенсійного реформування та зв'язків з громадськістю Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу".
  "Міжнародний досвід є особливо цінним зараз, коли пенсійні фонди, адміністратори, регулятори та центральні органи виконавчої влади шукають шляхи мінімізації наслідків кризи", - наголошує Наталія Горюк, старший юрист з пенсійних питань Проекту USAID "Розвиток ринків капіталу". Насправді, ідея регулярної публікації пенсійних новин з'явилась під впливом численних звернень до радників Проекту надати інформацію про досвід інших країн у сфері пенсійного реформування.
Перший пілотний випуск Міжнародного пенсійного вісника присвячено питанням підвищення пенсійного віку урядами різних країн з метою зменшення навантаження на системи соціального страхування, викликаного демографічними та фінансовими факторами. В окремому розділі подано огляд плану пенсійного забезпечення, запропонованого новим Президентом США Бараком Обамою. У віснику йдеться також про різні новітні заходи, що розробляються урядами європейських країн щодо запобігання негативному впливу сьогоднішньої фінансової кризи на майбутні пенсійні виплати.
Гері Гендрікс, керівник відділу пенсійного реформування Проекту, підкреслює: "Це наш шанс поділитися з більш широким загалом інформацією, про яку нас часто запитують різні державні установи".
(Читайте Вісник у розділі Зв'язки з громадськістю в меню головної сторінки Проекту або за посиланням: http://www.capitalmarkets.kiev.ua/download/newsletter_issue1_january2009_ua.pdf

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24