Поглиблення взаємовідносин з міжнародною організацією USAID

09 жовтня 2008

  9 вересня 2008 року переговори між Національною Асоціацією Недержавних пенсійних фондів України та Адміністраторів НПФ та проектом Проекту USAID по розвитку ринку капіталів завершилися підписанням Ліцензійного договору. Відповідно до цього документу Асоціація набула права використовувати соціальні рекламні відео ролики "В майбутнє з впевненістю" і "Недержавні пенсійні фонди - це надійно" та інформаційно-роз'яснювальну брошуру "Моя підтримка в старості". З метою популяризації системи недержавного пенсійного забезпечення, розпочато роботу щодо розміщення роликів на каналах центрального та регіонального телебачення та розповсюдження брошур серед потенційних учасників системи недержавного пенсійного забезпечення.
  Протягом останніх місяців Голова Ради Асоціації Рибальченко Андрій Анатолійович та директор Асоціації Шевкун Тетяна Василівна провели ряд зустрічей з керівником Проекту USAID по розвитку ринку капіталів Баррі Піттсом та міжнародним експертом Гаррі Гендріксом Метою переговорів було досягнення домовленостей про співпрацю з питань впровадження накопичувальних рівнів пенсійної системи та можливість формалізації взаємовідносин шляхом укладення меморандуму про співпрацю за напрямками:
  розвиток законодавства з питань запровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення (ІІ рівня) через недержавні пенсійні фонди;
  удосконалення нормативної бази;
  система аналізу та розкриття інформації;
  інформаційно-роз"яснювальна робота;
  підвищення якості надання послуг з недержавного пенсійного забезпечення.
  В рамках зустрічей обговорювались також питання запровадження міжнародного досвіду для введення ІІ рівня пенсійної системи і вдосконалення системи недержавного пенсійного забезпечення та залучення міжнародних експертів до роботи над пропозиціями до нормативно-правових актів.

Довідка про Асоціацію:
Асоціація Недержавних пенсійних фондів та Адміністраторів Недержавних пенсійних фондів створена у 2004 році. Наприкінці 2007 року відбувся перегляд стратегічних напрямків роботи, змінено керівництво та внутрішні документи Асоціації. Статутними видами діяльності Асоціації є вдосконалення нормативно-правової бази, активна інформаційно-роз'яснювальна та пропагандисько-просвітницька діяльність; аналіз діяльності системи накопичувального пенсійного забезпечення; інформаційна, консультаційна та методологічна підтримка своїх членів; вивчення, адаптація та розповсюдження міжнародного досвіду розвитку та діяльності фінансових ринків, в тому числі системи накопичувального пенсійного забезпечення.
На сьогоднішній день Асоціація нараховує 22 члени, в тому числі: ТОВ "Адміністратор пенсіних фондів "Україна-Сервіс" та ВНПФ "Україна", ТОВ "Перший адміністратор пенсійного фонду" та найбільший в Україні професійний пенсійний фонд Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України.
Всіх зацікавлених отримати у користування ролики чи брошуру,
менеджер зі  зв'язків з громадськістю Олена,
т.200 -10-64
napfa@ukr.net
www. napfa.ukrnet.biz

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24