НКЦПФР змінить процедуру реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій

29 листопада 2011

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку змінить процедуру реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій. Так, на черговому засіданні регулятора був схвалений проект рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій».

«Ми розробили такий проект змін відповідно до законодавства про цінні папери та фондовий ринок, а саме останніх новацій щодо розкриття інформації на фондовому ринку, - розповідає про передумови підготовки документа та його суть Анатолій Амелін, Директор Департаменту корпоративних відносин НКЦПФР. - Законом, зокрема, передбачено оформлення проспекту емісії не лише при відкритому (публічному), а і при закритому (приватному) розміщенні цінних паперів. Ці та інші аспекти знайдуть відповідне відображення і в регуляторних актах регулятора».

За словами А. Амеліна, документ також відкриває додаткові можливості та переваги для емітентів, що мають намір здійснити ряд послідовних випусків облігацій Так, відтепер емітент зможе зареєструвати базовий проспект емісії, що міститиме статичну інформацію, а пізніше – оперативно зареєструвати поточні проспекти емісії. «Ми передбачаємо внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу та до Положення про порядок випуску облігацій внутрішніх місцевих позик», - додає очільник Департаменту корпоративних відносин.

 Найближчим часом проект документа буде опублікований на офіційному сайті Комісії задля отримання коментарів, думок та пропозицій від громадськості та учасників ринку, а пізніше буде погоджений та затверджений.

За повідомленням
Прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24