НКЦПФР утворює свої територіальні органи

27 січня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку утворює десять територіальних органів, що представлятимуть її в регіонах України. Це рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії 26 січня 2012 року.

 Згідно резолюції Нацкомісії, найближчим часом очікується створення таких територіальних органів: Кримського з центром у м. Сімферополі (об’єднає АР Крим та м. Севастополь), Західного з центром у Львові (його повноваження поширюватимуться на Волинську, Львівську, Рівненську та Закарпатську області), Прикарпатського з центром в Івано-Франківську (Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька та Хмельницька області), Центрального  (базуватиметься у Києві та об’єднуватиме м. Київ, Київську, Вінницьку, Житомирську, Чернігівську та Черкаську області), Східного з центром у Харкові (Сумська та Харківська області), Дніпровського з центром у Дніпропетровську (повноваження поширюватимуться на Дніпропетровську та Запорізьку області), Донбаського з центром у Донецьку (Донецька й Луганська області), Південного (центр – Миколаїв, повноваження поширюватимуться на Миколаївську, Кіровоградську та Херсонську області), Полтавського (Полтавська область) та Одеського (відповідно, Одеська область).

«Внутрішня реорганізація системи Комісії, в тому числі, і її територіальних управлінь, – давно заплановане завдання,  вирішення якого, я певен, допоможе підвищити ефективність роботи регулятора. Створюючи оновлені територіальні органи, ми керувались принципом консолідації та збалансованості, а також розподілу навантаження на Комісію у певних регіонах, - зазначив Дмитро Тевелєв, Голова НКЦПФР. - У кожній області України функціонуватимуть підрозділи Нацкомісії, підпорядковані певним терорганам».

Незабаром очікується розгляд Комісією проектів положень територіальних управлінь, їх структур та чисельності.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24