НКЦПФР схвалила рекомендації щодо запобігання порушень прав інвесторів на території проведення АТО та тимчасово окупованій території(оновлено)

11 березня 2015

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила «Рекомендації щодо запобігання порушень прав інвесторів та вжиття заходів з уникнення ризиків при провадженні професійної діяльності на території проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованій території».

Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР, повідомила: «Комісія сформує Перелік учасників фондового ринку із зони АТО (антитерористичної операції) та тимчасово окупованої території, на яких поширюється дія цього документа щодо рекомендацій здійснити дії про тимчасову або постійну зміну місцезнаходження».

Комісія провела роботу із дослідження законодавства України щодо заходів для забезпечення підтримки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення АТО та тимчасово окупованій території. За результатами такого дослідження регулятор розробив рекомендації щодо здійснення діяльності торговцями цінними паперами, КУА (компаніями з управління активами), КІФ (корпоративними інвестиційними фондами) та координує цю роботу у частині співпраці з ліцензіатами із зазначених територій.

Документ передбачає створення регулятором відкритого та доступного для ознайомлення усім зацікавленим особам електронного Переліку учасників фондового ринку із зони АТО та тимчасово окупованої території, на яких поширюватиметься дія цього рішення. Передбачено, що такий Перелік Комісія після прийняття відповідного рішення має опублікувати на власному офіційному сайті та в офіційних друкованих виданнях.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 02.07.24
Кількість КУА279на 02.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 02.07.24
Кількість ІСІ1791на 02.07.24
Кількість НПФ*53на 02.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24