НКЦПФР ініціює зміни до подання звітності на фондовому ринку

22 травня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесе зміни до подання звітності учасниками фондового ринку. Регулятор схвалив проект змін до рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Про затвердження Положення про подання адміністративних даних та інформації учасниками ринку цінних паперів у вигляді електронних документів до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Передусім, основною метою цих змін є перехід на сучасний, більш ефективний та оперативний електронний вид звітності для всіх учасників ринку, що значно спрощує та уніфікує цю процедуру, а також можливість використовувати електронний підпис при подачі інформації, що забезпечує правомочність електронної документації, - зазначив Андрій Заїка, начальник Управління інформаційних технологій НКЦПФР. - Відтепер, згідно документа, надавати адміністративні дані та регулярну і нерегулярну інформацію в електронному вигляді до Комісії зможуть учасники фондового ринку, які провадять професійну діяльність з торгівлі цінними паперами, управління активами інституційних інвесторів, організації торгівлі на фондовому ринку, депозитарну та розрахунково-клірингову діяльність, а також емітенти цінних паперів, саморегулівні організації професійних учасників фондового ринку та уповноважені рейтингові агентства».

Крім того, за словами А. Заїки, впровадження уніфікованого підходу до процесу подання звітності сприятиме забезпеченню ефективної взаємодії регулятора з учасниками ринку та підвищенню прозорості ринку в цілому.

Найближчим часом документ буде передано для погодження до профільних міністерств і відомств, а також розміщено на офіційному сайті Комісії.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24