Відбулося засідання робочої групи з підготовки матеріалів до розгляду на засіданні РНБО питання про фондовий ринок та посилення його ролі в економічному розвитку України

12 вересня 2008
8 вересня 2008 року в Апараті РНБО України під головуванням Заступника Секретаря РНБО України А.Пишного відбулося засідання робочої групи з підготовки матеріалів до розгляду на засіданні Ради національної безпеки і оборони України питання про фондовий ринок та посилення його ролі в економічному розвитку України.
Учасники засідання обговорили сучасний стан фондового ринку України та дійшли висновку, що цей ринок не став надійним джерелом інвестиційних ресурсів для національної економіки та додатковим стимулом для її ефективного розвитку.
Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, керівник робочої групи А.Пишний наголосив, що низкою рішень РНБОУ були визначені конкретні завдання щодо розвитку інфраструктури фондового ринку України, посилення захисту права власності, удосконалення державного регулювання відповідної сфери тощо, проте наразі стан їх виконання залишається вкрай низьким.
Під час обговорення членами робочої групи були висловлені пропозиції щодо необхідності визначення пріоритетних напрямів розвитку фондового ринку та формування такої державної політики, яка б відповідала як інтересам країни, так і учасників фондового ринку.
Також піднімалися питання щодо необхідності визначення нових підходів до формування попиту на ринку капіталів, проблем формування ринку державних цінних паперів, недосконалості нормативно-правової бази регулювання відповідної сфери тощо.
За результатами засідання було прийнято рішення утворити робочі підгрупи для детального опрацювання окремих питань із запропонованої тематики, зокрема щодо визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності українського фондового ринку, розвитку інфраструктури фондового ринку і зокрема, депозитарної системи в Україні, удосконалення корпоративного управління та посилення захисту прав інвесторів.
Також за результатами засідання членам робочої групи було дано низку доручень.
Пропозиції щодо врегулювання проблемних питань розвитку фондового ринку України просимо надсилати на електронну адресу roa@rainbow.gov.ua або szv@rainbow.gov.ua.
http://www.rainbow.gov.ua/news/738.html
Основні цифри
Всього компаній-членів284на 02.07.24
Кількість КУА279на 02.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 02.07.24
Кількість ІСІ1791на 02.07.24
Кількість НПФ*53на 02.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24