Укрнафта оголосила про реструктуризацію

28 квітня 2016
Новое время, 27 квітня 2016 року

http://biz.nv.ua/ukr/markets/ukrnafta-ogolosila-pro-restrukturizatsiju-113390.html

У середу голова правління Укрнафти Марк Роллінс оголосив про початок процесу реструктуризації компанії.

За словами Роллінса в рамка реструктуризації також будуть ліквідовані дублюючі одна одну посади, скорочено бюрократичний апарат, і проведено оптимізацію штату. Водночас, в компанії буде введена програма оплати праці у відповідності з ефективністю співробітників.

Це дозволить скоротити витрати і поліпшити фінансове становище компанії. У понеділок в Укрнафті почалися відповідні консультації з профспілками.

Зараз основні витрати Укрнафти йдуть, передусім, на операційні витрати та поточні податкові зобов'язання, розповів Роллінс. «У зв'язку із зростанням цін на нафту наш грошовий потік покращився. Але цього все одно не достатньо для того, щоб здійснювати господарську діяльність та виплачувати податкову заборгованість», -- заявив він.

Принципово вирішити проблеми компанії може досудова санація, яку 12 травня розгляне наглядова рада "Укрнафти". Роллінс розповів, що у свій час санацію компанії підтримали глава Нафтогазу України Андрій Коболєв і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Поки не ясно чи підтримають санацію глава Міненерго Ігор Насалик і прем'єр-міністр Володимир Гройсман з якими Марк Роллінс має намір зустрітися найближчим часом.

У рамках плану досудової санації потрібно також вирішити питання погашення заборгованості "Нафтогазу" перед "Укрнафтою", повідомив Роллінс. Нагадаємо, що сума цього боргу сьогодні є предметом судових розглядів.

Роллінс спростував звинувачення Державної фіскальної служби в тому, що Укрнафта продовжує нарощувати поточні борги по податках. При цьому він підтвердив, що податкова нараховує пеню на заборгованість. «Найбільша проблема з нашою податковою заборгованістю - це те, що на неї також нараховується пеня. Застосовуються досить суттєві санкції за несплату боргу, відповідно, ми змушені платити відсотки», -- заявив Роллінс. Податкова заборгованість "Укрнафти" збільшується за рахунок пені за кожен рік на 4 мільярди гривень.

 

 

Основні цифри
Всього компаній-членів283на 08.10.24
Кількість КУА278на 08.10.24
Кількість адміністраторів НПФ16на 08.10.24
Кількість ІСІ1815на 08.10.24
Кількість НПФ*53на 08.10.24
Кількість СК*1на 31.07.24
Активи в управлінні КУА, млн грн648 280на 31.07.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн3 112на 31.07.24