Комісія створила Консультаційну раду з питань бухгалтерського обліку та аудиту

03 березня 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку створила Консультаційну раду з питань бухгалтерського обліку та аудиту на ринку цінних паперів. Таке рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії, що відбулося 28 лютого 2012 року.

Створення цього органу передбачає підвищення рівня підготовки нормативно-правових актів Комісії, що стосуються регулювання бухгалтерського обліку, аудиту, внутрішнього контролю в системі корпоративних відносин, а також забезпечення ефективного впровадження міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) на фондовому ринку.

«Продовження роботи Консультаційної ради при Комісії є дуже важливим для запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності в Україні. Ми розуміємо усю актуальність цього питання і максимально сприяємо акціонерним товариствам у переході до МСФЗ. Впевнений, що це допоможе не лише впровадити міжнародні стандарти фінансової звітності на фондовому ринку, а й покращить рівень регуляторної діяльності загалом, адже до завдань новоутвореної ради входить також координація діяльності фахівців з бухгалтерського обліку, аудиту, внутрішнього контролю галузі», - зазначив Олег Мозговий, Член НКЦПФР та Голова Консультаційної ради.

Консультаційна рада візьме на себе основні обов'язки щодо регулювання звітності відповідно до МСФЗ, а також сприятиме формуванню належного рівня нормативних документів щодо діяльності Комісії у цьому напрямку та здійснюватиме моніторинг з питань бухгалтерського обліку, аудиту та подання звітності учасниками ринку. Планується, що до складу Ради увійдуть провідні спеціалісти у сфері бухгалтерського обліку та аудиту, науковці, представники ключових аудиторських компаній.

Зараз Комісія проводить низку регіональних семінарів на тему впровадження та переходу до міжнародних стандартів у найбільших містах України, куди запрошуються керівники та фахівці вітчизняних акціонерних товариств.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24