ДКЦПФР вносить зміни до ліцензійних умов на провадження діяльності з управління іпотечним покриттям

04 липня 2011

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект рішення «Про затвердження Змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження діяльності з управління іпотечним покриттям та її анулювання». Дане рішення було прийнято регулятором на засіданні 30 червня 2011 року.

«Цей документ є для нас знаковим – адже, серед іншого, ним Комісія запроваджує ліцензування діяльності з управління іпотечним покриттям не тільки для небанківських фінансових установ, а й для банків, - зазначає Ірина Устенко, заступник начальника Управління ліцензування діяльності професійних учасників ринку цінних паперів. – Також даним  нововведенням ми приводимо певні регуляторні акті Комісії у відповідність до вимог  законодавства та уніфікуємо окремі процедурні питання з аналогічними процедурами, передбаченими нормативно-правовими актами для інших видів професійної діяльності на фондовому ринку. Сподіваємось, що, як і всі наші попередні впровадження, дана новація сприятиме подальшому розвитку прозорого, ліквідного та конкурентноспроможного фондового ринку».

Найближчим часом планується обговорення з громадськістю зазначеного проекту рішення - документ буде опубліковано на сайті Комісії для отримання та врахування пропозицій від учасників ринку.

Підготовка даного проекту рішення – продовження планомірної роботи ДКЦПФР із внесення необхідних змін до нормативно-правових актів Комісії, що стосуються ліцензійної діяльності. Так, минулого місяця регулятор  схвалив проект рішення «Про затвердження Змін до Порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії», а також вніс зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку, діяльності з торгівлі цінними паперами, депозитарної діяльності, діяльності з ведення реєстру власників іменних цінних паперів).

Серед найближчих кроків Комісії у напрямі вдосконалення ліцензійної роботи – затвердження Ліцензійних умов провадження діяльності з управління іпотечним покриттям.


Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24