ДКЦПФР визначить концептуальні напрямки розвитку біржового сегменту

06 жовтня 2011

5 жовтня 2011 року Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку провела робочу нараду за участю керівників вітчизняних фондових бірж з метою вироблення узгодженої концепції розвитку біржової системи в Україні, повідомляє прес-служба Комісії.

Як зазначив Голова Комісії Дмитро Тевелєв, ДКЦПФР започатковує новий формат комунікації регулятора з біржами, покликаний допомогти вирішенню нагальних питань. Говорячи про необхідність вдосконалення ринкової інфраструктури та біржового ринку, він зосередив увагу учасників на проблемах, що заважають вирішенню цього завдання, зокрема, на низькій динаміці розвитку біржового сегменту, його подрібненню, що є стримуючим фактором для збільшення інвестицій. Він наголосив на необхідності консолідувати українську біржову систему та підвищити вимоги до бірж та їхніх послуг.

 На нараді була приділена значна увага питанням нормативного забезпечення діяльності бірж, насамперед, Положенню про функціонування фондових бірж та необхідності внесення до нього системних змін. Висловивши вдячність Комісії за постійні й актуальні вдосконалення регуляторної бази, представники бірж домовились з ДКЦПФР про внесення пропозицій щодо доопрацювання нормативно-правового забезпечення біржової діяльності.

Також учасники обговорення торкнулись питань встановлення вимог до програмно-технічного комплексу фондових бірж, оперативного інформаційного обміну між біржами та регулятором шляхом створення, так званого, ситуаційного центру, підвищення вимог до діяльності фондових бірж, протидії маніпулюваня цінами та використанню інсайдерської інформації. Усі учасники наради погодились із необхідністю впровадження чітких критеріїв та вимог до бірж з метою забезпечення їх якісної та результативної діяльності.

„Сподіваюсь, що ми скоро отримаємо конструктивні пропозиції від українських бірж щодо вдосконалення всього сегменту в цілому, а такі зустрічі стануть традицією, забезпечивши розгляд актуальних питань та покращивши роботу бірж”, - підсумував очільник Комісії.

За повідомленням
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24