ДКЦПФР спільно з Управлінням з фінансового нагляду Польщі провела експертну місію з питань нагляду за інвестиційними фондами

28 листопада 2011

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку спільно з Управлінням з фінансового нагляду Польщі взяла участь у експертній місії «Ознайомлення з практичними аспектами нагляду, які пов’язані з діяльністю інвестиційних фондів», що відбулась 22-25 листопада у Києві.

 Фахівці Комісії вкотре отримали змогу поспілкуватися зі своїми європейськими колегами та почути нові підходи у регулюванні діяльності інвестиційних фондів та поділитися власним досвідом.

 Польську сторону на заході представляли провідні експерти галузі  - Мирослав Єжовскі, начальник відділу нагляду за інвестиційними фондами, та Бартоломій Куржея, головний спеціаліст відділу нагляду за інвестиційними фондами Управлінням з фінансового нагляду Польщі.

В ході триденного семінару йшлося про фінансово-правове регулювання діяльності інвестиційних фондів Польщі, про проблеми нагляду за емітентами, про шляхи їх вирішення європейськими колегами. Значна увага була приділена управлінню ризиками, бухгалтерському обліку інвестиційних фондів, новаціям, які започаткували та успішно використовують у Польщі.

«Ми вкотре можемо констатувати користь таких заходів, - стверджує Євген Воропаєв, директор Департаменту з питань контрольно-правової роботи ДКЦПФР. – Співробітники комісії мали можливість ознайомитись із практикою роботи інвестиційних фондів в Євросоюзі та систематизувати свої знання».

Подібні місії для України вже не рідкість. Польські колеги досить часто відвідують Комісію в рамках інструменту TAIEX. Нагадаємо, що у жовтні цього року було проведено дві експертні місії, на яких колеги обмінялись досвідом з питань вимог до розкриття інформації емітентами та з питань наглядового контролю.

У роботі експертної місії «Ознайомлення з практичними аспектами нагляду, які пов’язані з діяльністю інвестиційних фондів» взяли також участь представники Української асоціації інвестиційного бізнесу. 

За повіломленням 
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24