ДКЦПФР спільно з BaFin проводить семінар з питань пруденційного нагляду

25 серпня 2011

ДКЦПФР (Державна Комісія з цінних паперів та фондового ринку) спільно з BaFin (Федеральним управлінням з фінансового нагляду Німеччини) та за сприяння технічної допомоги з боку Європейської Комісії в рамках реалізації інструменту TAIEX організовує семінар з питань імплементації пруденційних регуляторних вимог для фінансових ринків та нагляду, які відповідають правилам, існуючим в ЄС.

Захід відбувається 25 та 26 серпня 2011 року в конференц-залі Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. В семінарі беруть участь працівники Комісії та учасники ринку цінних паперів. Іноземний досвід представляють пан Роберт Ельсен, заступник начальника відділу міжнародної політики технічної співпраці BaFin, та пан Йоханнес Енгельс, Старший радник відділу міжнародних справ BaFin.

На семінарі висвітлюються питань, пов‘язані із заходами та методами, які запроваджені в країнах ЄС для зменшення ризиків професійної діяльності; моніторингом фінансової стійкості, платоспроможності, ліквідності та рентабельності учасників фондового ринку; технічним забезпеченням системи відстеження та виявлення можливих ризиків в діяльності учасників фондового ринку, що забезпечить попередження настання негативних наслідків, тощо.

«Імплементація пруденційних регуляторних рамок, існуючих в ЄС, для нагляду за професійними учасниками фондового ринку України надасть нам можливість сприяти підвищенню рівня фінансової стійкості, платоспроможності, ліквідності та рентабельності, а також довіри вітчизняних та іноземних інвесторів до професійних учасників фондового ринку України», - зазначив Микола Бурмака, Член Комісії, відкриваючи семінар.

Проект TAIEX є інструментом зовнішньої допомоги, що надається Європейською Комісією для обміну інформацією з метою розбудови інституціональної спроможності, необхідної для адаптації національного законодавства до законодавства ЄС.

Це вже 8-ий подібний навчальний семінар, що відбувається в рамках проекту TAIEX з весни 2009 року. Всього у таких заходах взяло участь біля 150 працівників Комісії та її територіальних управлінь. Як свідчить досвід, участь спеціалістів Комісії в заходах з отримання досвіду регулювання ринків цінних паперів держав-членів ЄС сприяє розв’язанню конкретних проблем розвитку вітчизняного фондового ринку та його інтеграції в світову фінансову систему.

За повідомленням
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24