ДКЦПФР роз’яснила законодавство в частині проходження публічним акціонерним товариством процедури включення акцій до біржового списку

14 вересня 2011

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила роз’яснення «Про порядок застосування абзацу другого частини першої статті 24 Закону України «Про акціонерні товариства» щодо проходження публічним акціонерним  товариством процедури включення акцій до біржового списку хоча б однієї фондової біржі». Відповідне рішення було прийнято на черговому засіданні Комісії.

«Ми підготували це роз’яснення у зв’язку з численними зверненнями професійних учасників фондового ринку щодо питання проходження публічним акціонерним товариством процедури включення акцій до біржового списку хоча б однієї фондової біржі та виникаючих у зв’язку з цим проблемних питань. Адже Комісія прагне завжди йти назустріч учасникам українського фондового ринку, даючи відповіді на нагальні питання, що виникають підчас роботи, уточнюючи і роз’яснюючи певні нормативно-правові акти та вдосконалюючи процес комунікації з представниками ринку», - пояснює ініціативу Комісії Олексій Петрашко, член Комісії, який очолював групу фахівців регулятора - розробників документу.

Відповідно до роз’яснення, дотриманням вимог частини першої статті 24 Закону України “Про акціонерні товариства” є перебування акцій публічного акціонерного товариства у біржовому списку для проведення регулярних біржових торгів такими акціями.

У випадку, якщо акції публічного акціонерного товариства виключаються із біржового списку, таке товариство на виконання зазначеного Закону проходить процедуру включення акцій до біржового списку хоча б однієї фондової біржі ще раз.

Вимоги абзацу другого частини першої статті 24 Закону вважаються виконаними у разі, якщо акції публічного акціонерного товариства включено до біржового списку за ініціативи такого публічного акціонерного товариства.

За повідомленням
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24