ДКЦПФР проводить конкурс річних звітів серед учасників ринку

05 липня 2011

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку проводить конкурс на кращу регулярну інформацію акціонерних товариств та підприємств-емітентів за 2010 рік.

«Комісія вже вшосте організовує цей конкурс, маючи на меті підвищення рівня прозорості та відкритості вітчизняного фондового ринку, а також вдосконалення корпоративного управління. Адже транспарентність та високий рівень корпоративного управління – запорука розвитку та інвестиційної привабливості українського ринку цінних паперів», - коментує ініціативу регулятора Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР.

Серед номінацій конкурсу – «За підготовку кращої регулярної інформації серед банківських фінансових установ», «За підготовку    кращої    регулярної    інформації    серед небанківських фінансових установ», «За інвестиційну привабливість», «За підготовку    кращої регулярної інформації серед підприємств - емітентів облігацій», «За краще  розкриття  інформації  щодо  рівня  корпоративного управління», а також численні номінації за підготовку кращої регулярної інформації серед підприємств за галузями (енергетика, будівництво, сільське господарство тощо).

При визначенні переможців будуть враховані такі критерії, як відповідність наданого звіту вимогам нормативних документів Комісії; рівень розкриття інформації стосовно цінних паперів підприємства та стану корпоративного управління; повнота, доступність та зрозумілість опису загального стану підприємства, проблем та перспектив його розвитку; наявність приміток, які дозволяють зрозуміти характерні риси загального стану та перспективи розвитку підприємства, а також пояснень стосовно фінансової звітності; повнота та достовірність інформації, узгодженість інформації за підрозділами та ін.

Планується, що результати конкурсу будуть підбиті Конкурсною комісією наприкінці липня цього року. До складу оцінюючого органу, окрім Членів та представників Комісії, входять представники інших державних інституцій (Національного банку України, Фонду державного майна), представники саморегулівних організацій та учасники ринку, провідні освітяни та ін.

  

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24