ДКЦПФР проконсультувалась з учасниками ринку щодо впровадження МСФЗ

25 липня 2011

В ДКЦПФР (Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку) відбулось засідання Консультаційної Ради з бухгалтерського обліку, аудиту та оподаткування на ринку цінних паперів. Чергове засідання консультаційного органу при Комісії було присвячено обговоренню заходів стосовно впровадження Міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ) на фондовому ринку і вимог до аудиторського звіту, що подається до ДКЦПФР. Зустріч експертів відбулася 22 липня 2011 року, у ній, окрім представників Комісії, взяли участь керівники Гільдії професійних внутрішніх аудиторів, Спілки аудиторів України, компанії «Бейкер Тілі Україна», проекту USAID / Розвиток ринків капіталу та інші представники бухгалтерської та аудиторської професій.

Відкриваючи засідання, Микола Бурмака, Член Комісії та очільник  Ради, зазначив, що регулятор не може не опікуватись такими важливими питаннями, як впровадження МСФЗ на ринку цінних паперів та визначення чітких вимог до аудиторських звітів, тому й ініціює проведення таких консультацій спільно з представниками фондового ринку.

«Найголовніше завдання, що нині стоїть перед Радою, - розробка методичних рекомендацій по першому застосуванню МСФЗ та методичних рекомендацій з облікової політики при застосуванні цих стандартів», - наголосив пан Бурмака. Це питання, серед інших було розглянуто на засіданні. Обговорюючи його, учасники заходу домовились висунути пропозиції щодо формування переліку підприємств, які провадять господарську діяльність за видами, що визначаються Кабінетом міністрів відповідно до ст. 12 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні.

Також експерти розглянули проект Положення «Про затвердження вимог до аудиторського висновку (звіту), що подається до ДКЦПФР при отриманні ліцензії на здійснення діяльності на ринку цінних паперів», розроблений Комісією. Усі дійшли висновку, що це дійсно необхідний документ для фондової спільноти, який необхідно доопрацювати спільно з учасниками ринку, бухгалтерами та аудиторами.

Окрім того, Комісією були запропоновані перспективні напрями роботи Консультаційної Ради, що були затверджені як базові та утворено ряд робочих груп з опрацювання актуальних питань діяльності Ради.

За словами Голови Ради, наступне засідання органу заплановане на вересень 2011 року.

За повідомленням
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24