ДКЦПФР підбиває підсумки подачі звітності за другий квартал у вигляді електронних документів

04 серпня 2011

ДКЦПФР (Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку) підбиває підсумки подачі адміністративних даних та інформації професійними учасниками фондового ринку за другий квартал 2011 року – у вигляді електронних документів із накладенням електронного цифрового підпису.

«Як ми раніше і прогнозували, за результатами другого кварталу ми констатуємо значну активізацію учасників ринку у подачі звітності у ііноваційному й зручному форматі, - зазначає Дмитро Тевелєв, Голова ДКЦПФР. – Станом на 1 серпня 2011 року до Комісії від профучасників надійшло 25 квартальних звітів, 99 нерегулярних та 89 щоденних, тоді як за перший квартал ми отримали 5 квартальних звітів від вітчизняних фондовиків. Така активність пояснюється тим, що дане впровадження Комісії – своєчасна та затребувана новація, яка покращує умови подачі інформації та змінює якість регулювання».

Так, серед компаній, що «відчули на собі» переваги подачі адміністративних даних до Комісії у новому форматі, – Dragon Capital, «Тройка Діалог Україна», інвестиційна група «Сократ», «Проспект Інвестментс», «Універ»,  «І-нвест», обидва українських депозитарії – НДУ та ВДЦП - та інші.

«Подача адміністративних даних у вигляді електронного документу з ЕЦП - це перехід на якісно новий, сучасний рівень обміну інформацією, якого так чекали всі профучасники фондового ринку. Він дозволяє уникнути зайвих витрат робочого часу та матеріальних ресурсів, забезпечує надійність передачі інформації», - підкреслює Голова Правління ПрАТ «ФК Сократ» Андрій Снєгірєв.

Серед очевидних переваг нової системи - оперативність у подачі звітності та підтвердженні іі отримання регулятором, повна відмова від паперових носіїв інформації і перехід до використання електронного цифрового підпису, який практично неможливо підробити. Окрім того, новий формат подачі звітності забезпечує мобільний зв’язок регулятора з ринком і дозволяє в онлайн-режимі реагувати на будь-які неточності у звітності профучасників.

За повідомленням
Прес-служби ДКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24