Д.Леонов увійшов до складу конкурсної комісії НКЦПФР для визначення уповноважених рейтингових агентств

08 лютого 2012

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на своєму черговому засіданні прийняла рішення про утворення та затвердження  складу  конкурсної  комісії з організації та  проведення  конкурсу з визначення  уповноважених  рейтингових агентств.

«Питання визначення уповноважених рейтингових агентств, безумовно, є дуже нагальним як для компаній та установ, що емітують цінні папери, так і для їх контрагентів, - зазначає Алла Папаіка, В.о. Директора департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Саме тому регулятор дуже відповідально підходить до процесу визначення таких агенцій. І перший наш крок у цьому напрямі – створення конкурсної комісії, що зможе компетентно та професійно визначити рейтингові агентства, оцінки яких можуть використовуватися в регуляторних цілях».

Відповідно до резолюції Комісії, Олексій Тарасенко, який наразі опікується питанням рейтингових агентств у Комісії, стане Головою конкурсної комісії, а Анатолій Амелін - заступником Голови (обидва - члени НКЦПФР). Окрім того, до складу конкурсної комісії увійдуть Олексій Петрашко, Член НКЦПФР, та Інна Мартиненко, директор юридичного департаменту регулятора, яка також виконуватиме обов’язки секретаря комісії. Серед інших членів конкурсної комісії, що представляють інтереси держави, ринку та наукову спільноту, – Валентина Ящук, заступник директора департаменту фахової експертизи – начальник управління економіки та фінансів Секретаріату Кабінету Міністрів України, Анатолій Отченаш, президент ПрАТ ФК «Автоальянс-інвест», та Дмитро Леонов, Ректор Українського інституту розвитку фондового ринку, Голова ради Української асоціації інвестиційного бізнесу.

За повідомленням
прес-служби НКЦПФР

Основні цифри
Всього компаній-членів284на 03.07.24
Кількість КУА279на 03.07.24
Кількість адміністраторів НПФ17на 03.07.24
Кількість ІСІ1791на 03.07.24
Кількість НПФ*53на 03.07.24
Кількість СК*1на 30.04.24
Активи в управлінні КУА, млн грн626 224на 30.04.24
Активи НПФ в адмініструванні, млн грн2 948на 30.04.24