Уряд створив Стратегічну інвестиційну раду - для нових проєктів та моніторингу

Уряд створив Стратегічну інвестиційну раду - для нових проєктів та моніторингу

Укрінформ
Кабмін створив Стратегічну інвестиційну раду для формування пріоритетів здійснення публічних інвестицій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Сьогодні, 14 травня, уряд прийняв постанову «Про утворення Стратегічної інвестиційної ради», розроблену відповідно до схваленої урядом Дорожньої карти реформування управління публічними інвестиціями", - йдеться в повідомленні.

Стратегічна інвестиційна рада під головуванням Прем’єр-міністра України відіграватиме ключову роль у визначенні пріоритетів для здійснення публічних інвестицій як за рахунок власних ресурсів держави, так і коштів міжнародних партнерів.

Читайте також: Євросоюз остаточно ухвалив план для програми Ukraine Facility - Шмигаль

Зокрема, Рада схвалюватиме середньостроковий план пріоритетних публічних інвестицій, який готуватиметься спільно з Бюджетною декларацією, та єдиний портфель публічних інвестиційних проєктів, які пройшли попередню оцінку та пріоритезацію, а також здійснюватиме моніторинг їх реалізації.

"Важливо чітко бачити, скільки, куди та навіщо інвестує держава, і на які результати розраховує. Тому ми створюємо Стратегічну інвестиційну раду, дорадчий орган при уряді", - зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За словами глави Кабміну, завдання ради – сформувати єдиний проєктний портфель публічних інвестицій, посилити їхню ефективність, напрацювати пропозиції для вдосконалення законодавства.

Як повідомлялося, Європейський Союз остаточно ухвалив план України для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро.

Ефективне використання Українського рамкового інвестиційного інструменту дозволить залучити в економіку України додатково близько 40 млрд євро інвестицій упродовж кількох наступних років.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-